2017 áprilisa különleges hónap lesz a Deep Purple rajongóinak számára, ugyanis ekkor jelenik meg a veterán rockbanda új lemeze, az inFinite. A csapat szerint a cím egyelőre nem a befejezésre utal, de sokak már a búcsúturnét vizionálják a Long Goodbye Tour koncertkörút nevének hallatán. Bárhogy is lesz, egy biztos: az eddig hallottak alapján egy remek albumra készülhet a nagyérdemű.

Deep Purple – „Az ajtó elkezdett becsukódni, de még nincs zárva!”

A halhatatlanok közé emelkedtek

Az új album munkálatait egy nagyon nemes kitüntetés, a Rock And Roll Hall Fame-be történő beiktatás előzte meg. A halhatatlanok csarnokába hosszú idő után most a Deep Purple is bekerült (mint tudjuk, a jelölés feltétele az, hogy a debütáló lemeznek legalább 25 évesnek kell lennie, és utána még át kell menni a zsűri rostáján is), azonban az örömbe egy kis üröm is vegyült, ugyanis a vaskalapos legenda, Ritchie Blackmore nem ment el az eseményre, és az ezt körülölelő üzengetések nem vetettek jó fényt a kitüntetésre.

Deep Purple – „Az ajtó elkezdett becsukódni, de még nincs zárva!”

Mindenesetre a csapat jelenlegi felállása a 2016. április 8-ai ceremónián négy dalt (Highway Star, Green Onions, Hush, Smoke On The Water) eljátszott, illetve olyan egykori tagok is beszédet mondtak, mint David Coverdale vagy Glenn Hughes.

Mindezt követően már nem volt más hátra, mint teljes gőzzel az új album munkálataira fókuszálni, amit rengeteg pletyka és ködösítés övezett, azonban 2016 decemberében megtört a jég.

Elindult a visszaszámlálás, de még messze a vég

Megtört, mivel a csapat bejelentkezett egy energikus és a tőlük kissé szokatlanul modern elemeket is felvonultató dallal, a Time For Bedlammel. A dal hozza a klasszikus Deep Purple-ízt és egyáltalán nem úgy szól, mint egy visszavonulni készülő csapat utolsó kinyilatkoztatása.

A visszavonulás leginkább azért foglalkoztat mindenkit, mert igen beszédes címet adott a lemeznek a csapat (inFinite), illetve a turné elnevezése (Long Goodbye Tour) sem arról tanúskodik, hogy itt még legalább egy évtizedig lesz folytatása a sztorinak.

„A rajongókra bízzuk az értelmezést. Nem akarunk leállni, de tudatában vagyunk annak, hogy mindannyian a hatvanas-hetvenes éveinket tapossuk, és a test nem mindig képes lépést tartani az elmével és az ambíciókkal. Közeledünk ahhoz a ponthoz, ahol már nem várhatunk 8 évet egy új lemez elkészítésével. Eljön majd az is, amikor nincs tovább, de ezzel nem foglalkozunk, és nem igazán akarunk búcsúkoncertet vagy búcsúturnét szervezni, csak tenni a dolgunkat, amíg a sors megengedi, hogy méltósággal tehessük. Ha ez már nem megy, akkor viszont be kell fejezni, de egyelőre szó sincs ilyesmiről, nagyon élvezzük a zenélést, és azt mondjuk, hogy az ajtó elkezdett becsukódni, de még nincs zárva!”

A banda tehát 2017. április 7-én jelentkezik 20. stúdiólemezével, amit Bob Ezrin producerrel raktak össze és az earMUSIC gondoz. Az albummal természetesen – ahogy korábban is olvasható volt – turnéra indul a banda, ami május 13-án startol, és hozzánk közeli városokban, Bukarestben, Prágában és Bécsben is megveti a lábát.

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: