2017-ben sok munkát adott a rocksajtónak Ivan Moody, a Five Finger Death Punch énekese, aki korábbi széteséseit nem tudta maga mögött hagyni, és először interjúban, majd színpadon is „kilépett” a zenekarból. Persze mint később kiderült, ezúttal is függőségei rabságába esett, és azóta elvonón is járt, nemrég pedig már ismét a zenekarral együtt lépett fel.

A magyar sikersztori

Akár így is lehetne definiálni a Five Finger Death Punch történetét, mely 2005-ben kezdődött, amikor elsősorban Báthory Zoli vezetésével megalakult a banda Las Vegasban. Zoli a ’90-es években vándorolt ki Amerikába, és a FFDP nem az első zenei próbálkozása volt, azonban itt minden arányt sikerült jó mértékben eltalálni, valamint a jó zenéhez tartozó marketing is célba talált, így tíz év alatt már a legnagyobb arénákban találta magát a csapat.

Zeneileg igen tökös groove-okkal színezett modern metalt tolnak az arcunkba Zoliék, amit remek dallamokkal fejelnek meg, ezzel pedig elég széles bázishoz tudnak szólni, így nem csoda a banda hatalmas sikere. Legutóbbi lemezük 2015-ben jelent meg Got Your Six címmel, sőt új albumuk is készen van már egy jó ideje, azonban kiadójukkal, a Prospect Parkkal folytatott jogi csatájuk (a cég szerint a banda nem működött velük együtt megfelelően az új kiadványokkal kapcsolatban) miatt ott lapul a fiókban a tizenhat dallal felvértezett folytatás.

„Mindenki, aki eddig hallotta, úgy gondolja, hogy ez a legjobb albumunk. Van rajta jó néhány igazán nagyszerű, különböző dolog, melyek némileg szokatlanok tőlünk. Természetesen egy jó adagnyi van abból is benne, amit a Five Finger Death Punchtól elvárnak, de akad pár szilárd nóta, melyek kívül esnek a megszokott kereteken.”

Ivan Moody ismét resetelte magát

Szüksége is van a változásra a bandának, ugyanis zenéjük kezd kissé kiszámíthatóvá válni, és ha még nagyobb babérokra akarnak törni, akkor bizony kívül kell mozdulniuk komfortzónájukon. Ugyanez igaz énekesükre, Ivan Moodyra is, aki az utóbbi időben ismét csak folyamatos balhéival hívta fel magára a figyelmet.

Five Finger Death Punch – Ivan Moody visszatért

Bár úgy nézett ki, hogy 2016 végi színpadi kirohanásait maga mögött hagyta, azonban átmentett belőle egész sokat 2017-re is: először áprilisban nyilatkozott úgy egy interjúban, hogy keresztúthoz érkeztek a bandával, majd júniusban a tilburgi koncertjük lett totális káosz, miután hatalmas pauzák és színpad mögötti veszekedések követtek minden egyes dalt, Ivan pedig bejelentette, hogy ez volt az utolsó koncertje a csapattal. A bulit egy jó 45 perc után be is fejezték, azonban június 19-én, a rajongók nagy örömére adtak egy ingyen koncertet a srácok a pórul járt fanoknak.

Azóta Moody elnézést kért azért, hogy „ismét lezuhant a szerelvényről”, és elvonóra vonult, banda pedig Tommy Vexttel, a Divine Heresy torkával fejezte be európai körútját.

Augusztus 19-én azonban bombaformában tért vissza a zenekar élére Ivan Illinois-ban, így nem kérdés, hogy a nemrég bejelentett In Flamesszel közös turnén is ő vezeti sikerre majd a csapatot. A körút novemberben veszi kezdetét Európában, és Bécsben is megveti a lábát, méghozzá 2017. december 8-án a Stadthalléban. Ha nem akarsz lemaradni Zoliék lehengerlő élő bulijáról, akkor kattints IDE, mert mi természetesen ott leszünk. Ugye Te is jössz?

*

Forrás: teamrock.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: