Alaposan megvezetett mindenkit a shock rock kiemelkedő alakja, Marilyn Manson, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy 2017 Valentin-napján jelenik meg Say 10 nevű albuma. Mivel a lemez nem érkezett meg, így már tudjuk, hogy mindez nem igaz, sőt az album címe is Heaven Upside Down lesz, aminek turnéjával hamarosan Bécsbe is ellátogat a botrányhős rocksztár. Persze aki délutáni teázáshoz illeszkedő zenei anyagot vár, az ezúttal is nagyot fog csalódni, ugyanis kegyetlen meglepetéssel készül Manson 2017 októberében.

Marilyn Manson – Színtiszta erőszak az új albumon

A Say 10 csak az egyik dal címe lesz

Tegyünk is félre minden korábbi fals információt, és szorítkozzunk a tényekre: 2017. szeptember 27-én startol el Marilyn Manson Heaven Upside Down névre keresztelt turnéja, ami a hasonló című lemezt hivatott bemutatni a rajongóknak. (Természetesen még mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak erről a lemezről játszik a dalokat az énekes bandája, gyorsan hozzátesszük, hogy természetesen a nagy kedvencek sem maradnak majd ki a buli műsorából.)

Mivel a körút szorosan kapcsolódik az albumhoz, így a lemez is ekkortájt, egészen pontosan október 6-án jelenik meg a Loma Vista Recordings és a Caroline International gondozásában, ami eredetileg Say 10 néven kellett volna, hogy megérkezzen, még 2017 elején. A lemezen ismét Tyler Bates gitárossal dolgozott együtt Manson, ráadásul a keverést és a maszterelést is ugyanazokra az arcokra (Robert Carranza, Brian Lucey) bízta, akik a 2015-ös The Pale Emperor idején is a segítségére voltak. Az albumról hivatalosan csak egy dalt dobott ki a netre az énekes (We Know Where You Fucking Live), azonban 2017-es júliusi budapesti koncertjén ezen kívül még további hármat is elővett a tarsolyából, melyek a Say 10, a Heaven Upside Down és a voltak.

„Semmilyen értelemben sem olyan, mint a The Pale Emperor. Azok, akik hallották az új dalokat, azt mondták, hogy az Antichrist Superstar és a Mechanical Animals lemezekre hasonlítanak, azonban más megközelítésben. Valamilyen okból egészen erőszakos a természete, ugyanakkor nem érzelmes, viszont elég kihívó. Alig várom, hogy hallják az emberek, azt hiszem, hogy igazán meglepődnek majd.”

Manson és a country?

Az is bizonyítja, hogy mennyire meglepő lesz az album, hogy Johnny Cash God’s Gonna Cut You Down című dalát is rögzítette, amit moszkvai koncertjének végén játszottak be. Vélhetően ez csak egy bónusz lesz majd valamelyik extra formátumhoz, ennek ellenére érdekes country és blues ízű dalt hallani az énekestől.

Manson országos cimborája, a Sons Of Anarchy (Kemény motorosok) sztárja, Charlie Hunnam is hallotta már a lemezt, és ő is elég felspannolva nyilatkozott az anyagról.

„Nem tudok semmit a zenéjéről és egyáltalán nem ismerem a dalait. Kib*szottul meg fog őrülni, de tudjátok mit? Nem igazán tudom, hogy elmondhatom-e – és lehet, hogy hatalmas bajba kerülök –, de adok egy kis ízelítőt: Nemrég lejátszotta nekem az új albumát, ami még nem jelent meg, és volt rajta egy dal, a We Know Where You Fucking Live, ami egy igazán jó nóta. Rohadt heves volt.”

A fenti idézetek olvasva – és a pár élő felvétel után – tehát nyilvánvaló, hogy Manson ezúttal sem adta alább a színvonalat, így érdemes lesz rákattanni az új lemezre, valamint a hozzá kapcsolódó turnéra, ami minket sem kerül el, ugyanis 2017. november 20-án veti meg a lábát Bécsben. Ugye nem hagyod ki? Mi ott leszünk, kattints IDE, ha csatlakozol hozzánk!

*

Forrás: nme.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: