Elég rendesen eltűnt a porondról az Avenged Sevenfold, aminek oka volt. Egészségügyi gondok és magánéleti fejlemények is úgy alakították az életet, hogy a srácok jelenleg nem koncerteznek, ennek ellenére már az új anyagon agyalnak.

Avenged Sevenfold – Legközelebb 2020-ban hallhatunk majd felőlük

M. Shadows kidőlt egy időre, de már rendben van

Tavaly két alkalommal is láthattunk és hallhattunk egy nagyszerű Avenged Sevenfold-koncertet, ugyanis nemcsak a VOLT fesztiválon, hanem a Nova Rockon is felléptek M. Shadowsék. Ezután viszont szomorú hírek jöttek a csapat felől, ugyanis le kellett mondani észak-amerikai turnéjukat, mivel énekesüknek tropára ment a hangja.

„Egy hét szteroid után a duzzanat lement annyira, hogy látni lehessen a problémát. Egy vérhólyag alakult ki a hangszálamon, ami megakadályozta, hogy rendesen rezonáljon. Röviden ez annyit tesz, hogy semmit sem tudok énekelni ebben a pillanatban, és minél többet erőltetem, annál nagyobb kárt okozok.”

Néhány hónap múlva viszont az aggodalommal teli időszakot egy pozitív üzenet szakította félbe és reményt adott a rajongóknak.

„Két hónapig nem nagyon beszéltem és nem is énekeltem, úgyhogy elkezdhetem az egészet újra felépíteni. Nincs semmilyen kár a hangszálaimon, úgyhogy ennek nagyon örülök. Valószínűleg hamarosan elkezdek énekelni, de ezt a folyamatot megpróbálom lassan elkezdeni, hogy megbizonyosodjak, hogy minden olyan erős, amilyennek lennie kell. Készen állok, hogy az új albumra koncentráljak.”

Már készítik az új lemezt

Új album ugyan nem jött azonnal, de 2018 őszén megjelent egy EP Black Reign címmel, amin különleges dalok kaptak helyet, sőt egy új is, amit a vadiúj Call Of Duty játékhoz készítettek.

„Úgy éreztük, hogy valamin nagyobbat, sötétebbet és agyasabbat kell készítenünk. Nagyon szoros kapcsolatunk van a Treyarch csapatával és büszkék vagyunk, hogy a család részesei lehetünk. Hihetetlen izgalommal tölt el, hogy az emberek élvezhetik ezt az újabb fejezetet és a mi közreműködésünket is benne.”

Persze a legnagyobb kérdés, hogy mi a helyzet a 2016-os The Stage folytatásával és a turnékkal. Nos, Zacky Vengeance gitáros szerint egy jó darabig nem érdemes erre gondolni, ugyanis ebben az évben a munkáé a főszerep, valamint a családé.

„Nem hiszem, hogy turnézni fogunk ebben az évben. Néhány új gyerkőc úton van és elkezdtünk igazán foglalkozni az új anyaggal is. Nem szoktam jóslásokba bocsátkozni, de jelenleg elég erősen úgy tűnik, hogy 2020-ban kerül erre sor.”

Ha bármi újat megtudunk, akkor ahogy megszokhattad, szólunk neked, csak légy résen!

*

Forrás: rollingstone.com, loudersound.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: