Már hat éve, hogy hellyel-közzel ismét aktív minden idők egyik legsikeresebb rockzenekara a Queen. A banda mikrofonja mögött továbbra is a Freddie Mercury hagyatékát méltóképpen gondozó Adam Lambert áll, és 2017-es turnéjukon igazán különleges dolgokat ígérnek a rajongóknak.

Queen – Ismét úton a királynő

Brian Mayről szóltak a hírek

2011 óta szinte minden második évben számíthatnak egy különleges Queen-turnéra a banda rajongói, ugyanis a rövid Paul Rodgers-éra után a fiatal tehetséggel, Adam Lamberttel koncertezik a Queen. Ennek ellenére az utóbbi időben inkább csak a banda gitárosáról, Brian Mayről szólt minden, hiszen 2016-ban Kerry Ellis énekesnővel rótta a köröket Európában, Budapesten például két meghitt hangulatú akusztikus koncertet is adtak, ahol természetesen Queen-dalok is előkerültek.

A háttérben persze rengeteg dolog körvonalazódott ekkor, így nem csoda, hogy a nagy felforgásban May elvonult egy időre a média figyelő szemei elől, súlyos betegségre hivatkozva.

„Ezen a döntésen már régóta gyötrődöm, de végül elkerülhetetlenné vált. A legutóbbi ázsiai fellépéseket még sikerült befejezni az Adam Lamberttel felálló Queennel, de folyamatosan küzdök ezzel az állhatatos betegséggel, mely kiöli belőlem az energiát és az akaratot.”

Rajongók ezrei kezdtek el aggódni a legenda egészségéért, azonban 2016 decemberében már arról számolt be, hogy jobban van. Igaz, nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan milyen betegség sújtotta, 2017 elején tett egyik interjújából arra lehet következtetni, hogy depresszióval küzdött, ami miatt pihenésre volt szüksége, ezért törölte koncertjeit.

Queen – Ismét úton a királynő

2017 egészséget és új lendületet hozott

Mindezek után viszont semmi sem állhatott annak az útjába, hogy a gitáros hosszú évek munkája után közös lemezt készítsen Kerry Elisszel. A saját dalok mellett feldolgozások is hallhatóak a Golden Days albumon, amiről May így vélekedett:

„Ez a legjobb dolog, amit közösen csinálhattunk, büszke vagyok arra, hogy Nagy-Britannia legszebb hangjába fektettem a bizalmam!”

Persze a Queen katalógusának hívei sem maradnak hoppon, mivel 2017-ben különleges körútra indul a csapat, ahol megemlékeznek a News Of The World lemez negyvenéves évfordulójáról, mely albumon olyan közismert slágerek hallhatóak, mint a We Will Rock You és a We Are The Champions. Roger Taylor dobos szerint ráadásul a vadonatúj show teljesen más lesz a korábbiaknál, a modern technika vívmányait is felhasználják, hogy érdekesebb legyen a buli.

„A száz százalékig élő koncert mellett olyan dolgokat is tervezünk, amiket még soha, vagy már régóta nem csináltunk. Annak idején csak írtuk a dalokat és sorra adtuk ki az albumokat. Mi sem gondoltuk volna, hogy akkora slágerek születnek, amik ma is ennyire élnek majd.”

Az új koncertprogram mellett egy új album is befigyelhet?

A technikai újításokon kívül a programban is jelentős változások lesznek, így olyan dalok is bekerülnek a kalapba, amit koncerten még soha nem hallhattak a rajongók, főleg nem Adam Lambert tolmácsolásában. Brian May gitáros különösen izgatott a bulikkal kapcsolatban:

„Igazán izgalmas számomra is, hogy eddig még soha nem játszott dalokat is előveszünk a Queen repertoárjából.”

A banda összefogása az énekessel tehát újabb mérföldkőhöz érkezett, ennek apropójából pedig egy 25 állomásos észak-amerikai turné után Európába is ellátogatnak 24 koncert erejéig. Mi több, a megállók közé egy hazai koncert is került, méghozzá 2017. november 4-re, a Papp László Budapest Sportarénába. És hogy mindezt lehet-e még fokozni? Talán egy új albummal, amire akár még sor is kerülhet, hiszen nemcsak May, hanem Taylor is nagyon élvezi a közös munkát Lamberttel.

„Ha valamit csinálunk a jövőben, akkor mindenképpen szeretném, hogy az valami új zene legyen. Nem tudom, hogyan hangozna valami friss, de azt hiszem, hogyha Briannel előhozakodnánk egy vagy két olyan dallal, ami passzol hozzánk, akkor erre elég nagy a valószínűség.”

*

Forrás: tv3.ie, ultimateclassicrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: