Meglepő vagy sem, de a progresszív metal nagyágyúi elkezdték a munkát új albumukon. A Dream Theater tagjai az elmúlt időszakban egyáltalán nem unatkoztak, hiszen a jubileumi turnén kívül volt más elfoglaltságuk is. A rajongók nagy örömére azonban mindezek nem merítették ki őket, sőt jelenleg is folynak az új lemez felvételei.

Dream Theater – Súlyos és agresszív lemezzel készülnek 2019-re

Nem unatkoztak az elmúlt években

Nem volt eseménytelen a Dream Theater elmúlt két éve, hiszen 2016-ban egy gigantikus, kétlemezes konceptanyaggal örvendeztették meg rajongóikat The Astonishing címmel, majd aktív turnézásba kezdtek vele. Mindez 2017- egy jubileumi évbe torkollott, ugyanis 25 éves lett Images And Words című lemezük, mely mérföldkő a csapat életében.

„Élmény volt visszakanyarodni az Images And Wordshöz, de biztos, hogy a rajongóinknak is sokat jelentett. Mindegyik előadás élvezetes volt, látni lehetett az emberek arcán az izgatottságot és az energiát.”

Mindezek után és közben persze a csapat tagjai saját kis projektjeiket sem hanyagolták, leginkább Jordan Rudess billentyűs és John Petrucci gitáros volt aktív szokás szerint. Jordan klasszikus ihletésű mini-szólóturnét zavart le Európában, majd bejelentette, hogy a Mascot Label Grouphoz igazol, legújabb szólólemeze már a holland kiadónál jelenik meg, vélhetően 2019-ben. Persze az elektronikus kütyük és a billentyűs hangszerek nagymestere saját alkalmazásait is folyamatosan fejleszti, melyeket a Dream Theater koncertjein is rendre bevet.

John Petrucci legújabb signature gitárjait népszerűsítette 2017-ben, valamint erősítőin és új pengetőin dolgozott az őt támogató cégekkel közösen, de a G3 turnéba is beszállt. Amerikában Joe Satriani és Phil Collen mellé csatlakozott be, Európában pedig a főkolompos Satch mellett Uli Jon Roth volt a társa. Ha pedig nem komoly dolgokba pumpálta zsenijét, akkor bolondozott, mondjuk a Super Mario zenéjére.

Nem lesz összeborulás, inkább jön az új lemez

2018 egyik legelső szenzációja mégis a Mike Portnoy-jal közös újévi fotója volt, melynek láttán néhány túlzottan optimista rajongó reuniont vizionált, azonban a dobos lehűtötte a kedélyeket.

„Vicces a dolog, mivel Johnnal az elmúlt egy-két évben újra megtaláltuk egymást, több alkalommal is találkoztunk és leültünk vacsorázni a családjainkkal közösen. Miután elhagytam a Dream Theatert, volt néhány év dráma és marhaság, de az igazság az, hogy mindezt félreteszed, mert a barátok azok barátok, a család pedig család. John és én pedig mindig is barátok leszünk és egy család.”

Dream Theater – Súlyos és agresszív lemezzel készülnek 2019-re

Zenei összeborulás tehát nem lesz, és marad a hét éve csatlakozott Mike Mangini a ritmusfelelős, aki már el is kezdte felkalapálni saját részeit az új Dream Theater-albumra, melyet 2019-re ígér a csapat.

„Mindenképpen olyat szeretnénk készíteni, ami megmutatja, kik vagyunk most. Azt hiszem, a keményebb hangzású oldal felé fogunk ismét elmozdulni. Azzal, hogy visszatérünk az alapjainkhoz, a dallamosságot is megtartva, de a keményebb hangzást is egybeszőve hozzuk majd létre azt, amitől a Dream Theater igazán különleges.”

Mindez jó hír azoknak, akik kicsit puhánynak találták a csapat legutóbbi lemezét, de hogy mindenki igazán tűkön ülve várja az anyagot, arról James LaBrie énekes és Petrucci gondoskodott, akik rátromfoltak Jordan Rudess kijelentésére.

„Valóban kemény lett a zenénk, de megmaradt benne a progresszivitás, a dallamosság, a tekerés és az érzelmesség is. Ezek az elemek a Dream Theater zenéjének az alappillérei.”

Persze zenei anyag még nem szivárgott ki a csapat műhelyéből, de ha megtudunk valamit, akkor nem kell aggódnod, mi szólunk neked!

*

Forrás: blabbermouth.net, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: