Vége a várakozásnak, ugyanis jön a Green Day új albuma. A lemez ráadásul rekord rövid, ennek ellenére érdemes a rajongóknak felkötni a gatyát, ugyanis nagyon velős lesz az, amit rajta találhatunk.

Green Day – A totális káoszt elevenítik meg új albumukon

Válogatással pihenték ki az előző lemez sikereit

2016-ban adta ki legutóbbi lemezét a Green Day, mely a Revolution Radio névre hallgatott. Az albummal jókora kört írt le a csapat a világban, ráadásul hozzánk közel is jártak, így nem kérdés, hogy élőben is elcsíptük őket. Az album ráadásul igen jól sikerült, melynek Billie Joe Armstrong frontember szerint elég szaftos katalizátora volt.

„Ez egy érdekes dolog. Ezek a dalok az elnökválasztás előtt íródtak. Rengeteg metaforát használok és kiadom magamból a dolgokat, ahogy azt bármelyik jó punk rockernek kell. Érdekes volt látni, hogy az olyan daloknál, mint a Bang Bang és a Say Goodbye, hogyan vált a metafora szó szerint értendő dologgá. Ez a része a dolognak zaklatottá tett, majdnem olyan volt, mint valahogy megjósolni a jövőt.”

A csapat a hatalmas turnét egy válogatáslemezzel fojtotta le, ami a God’s Favorite Band címet kapta. A húsz dalt számláló kiadványra két új tétel is felkerült, méghozzá az Ordinary World vadiúj verziója Miranda Lambert közreműködésével, valamint egy korábban kiadatlan dal, a Back In The USA.

„Rengeteg depresszió van a lemezen”

Az utóbbi időszakot azonban zeneszerzéssel töltötte a csapat, így született meg új dalcsokruk, mely 2020. február 7-én kerül boltokba Father Of All… címmel. A lemez borítója meglehetősen American Idiot stílusú, azonban egy unikornis látható rajta, méghozzá egy szivárvány kíséretében. Mindennek tetejébe pedig mindössze 26 perces az album, ami a csapat eddigi legrövidebb anyaga lesz az előzetes hírek szerint.

„Rengeteg depresszió van a lemezen, azonban humorosan. Ugyanakkor az is benne van, ahogy a világ manapság működik. Úgy gondolom, hogy a teljes és totális káosz időszakában élünk, vagy mindig is abban voltunk, azonban most mindez Trump felé fordul. Szóval arra próbálunk rávilágítani, ami történik, de nem úgy, hogy politikai dalokat írunk. Csak olyan dolgokat írunk, melyek azokról a szarságokról szólnak, amiket minden nap látsz.”

A legjobb hír, hogy az anyaggal turnéra is indul a gárda, méghozzá a The Fall Out Boy és a Weezer társaságában, akik szintén új albummal támadnak majd. Ez a trió pedig hozzánk közel is eljut, ugyanis 2020 nyarán Bécsben lépnek fel.

Ha nem akarsz lemaradni a hatalmasnak ígérkező buliról, akkor kattints IDE és gyere velünk 2020. június 21-én a bécsi Ernst-Happel-Stadionba a Green Day, a The Fall Out Boy és a Weezer közös koncertjére!

*

Forrás: kerrang.com, rollingstone.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: