Mondhatni 2017-ben mindent egy lapra tettek fel Scott Ianék, ugyanis a teljes év az Among The Living című sikerkovácsuk megjelenésének 30 éves jubileumáról szól. Persze az öböl menti thrash nagyágyúk ennyivel nem elégednek meg, és nem temetkeznek a múltba, ugyanis már tervezgetik új albumukat, a 2016-os For All Kings folytatását.

Anthrax – 2017-ben minden az Among The Living körül forog

Szárnyalnak Joey Belladonnával

2016 a thrash éve volt, ugyanis új lemezzel jelentkezett a Metallica, a Megadeth, a Death Angel, a Testament és az Anthrax is. Scott Ianék 5 évvel az ismét Joey Belladonnával készített kvázi visszatérő album után nagyot robbantottak és kiváló albumot hoztak össze. A lemez egyik zászlóshajója az Evil Twin volt, amit egyszerűen így kommentált a banda fő dalszerzője, Charlie Benate dobos:

„Igen, az a nyitóriff nagyon gonosz. Rengeteget turnéztunk a Death Angel és az Exodus társaságában, úgyhogy igazán thrashes hangulatban voltam, amikor elkezdtem megírni a riffeket ehhez a dalhoz. Azt hiszem, hogy Scott szövegeivel és Frank dallamaival egy igazán nagyszerű, old-school thrash feelinget tudtunk adni neki.”

Az új lemezen kívül természetesen a múltról sem feledkezett meg a zenekar, hiszen elkezdték megünnepelni a ’80-as években kiadott albumok 30 éves évfordulóit, melyek közül az első nagy dobás a Spreading The Disease kibővített kiadása volt. Ez gyakorlatilag egyfajta kárpótlásul is szolgált a banda hazai rajongóinak, mivel az Anthrax lemondta a 2016-os FEZEN-es fellépését, így messzire kerültek a kegyetlen thrash opuszok a hazai légtértől.

Anthrax – 2017-ben minden az Among The Living körül forog

Kétszer is útba ejtenek minket 2017-ben

Sokat azonban nem kellett várni a kárpótlásra, mivel 2016 végén érkezett a bejelentés, hogy a sikerkovácsnak számító Among The Living című album 30 éves jubileumi turnéjával viszont nem kerülnek el minket a thrash kiválóságai. A turné első köre nagy siker volt, a 2017 márciusi budapesti koncert pedig méltán idézte meg azt az időszakot, amikor az Anthrax kiadta az albumot, melyre sok rajongó most is hűen esküszik. A banda sikerét kétség kívül ez a lemez alapozta meg, és gondolom, nem sokan vannak, akik anno ne látták volna az Indians klipjét a MTV-n.

A különleges koncertsorozat annyira sikeres, hogy a glasgow-i Barrowland Ballroomban 2017 februárjában a teljes műsort rögzítették és DVD-n is kiadják, ráadásul a csapat másodjára is ellátogat Magyarországra egy éven belül, ugyanis június 21-én a Barba Negra Trackben vezetik elő az ünnepelt albumot, ahol természetesen a többi korongról is felcsendülnek majd a legjobb dalok.

És hogy ne csak a múltidézésről és az ünneplésről legyen szó: az Anthrax már elkezdett gyúrni az új albumára is, amiről Charlie Benate ezt mondta:

„A For All Kings-stúdiózásból maradt két-három olyan felvétel, melyeket leporolva elindulhatunk egy új album irányába.”

Hogy erre pontosan mikor kerül sor, azt nem tudni, de az ünnepi év és a nemrég megjelent kibővített For All Kings biztos, hogy leköti a rajongókat egy ideig, főleg ha olyan különlegességgel rukkolnak elő, mint a fentebb hallható Kansas-feldolgozás.

*

Forrás: ultimateclassicrock.com, anthrax.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: