Tulajdonképpen ezúttal is az történik, ami mindig: a Ghost vezetője új maskarába bújik, ugyanis hamarosan megjelenik a banda friss lemeze, melyet másik vezér tolmácsol majd a klipekben és a lemez megjelenését követő turnén a színpadon. Ha hihetünk a csapat minden egyes lépése mögött ott rejtőző Tobias Forgénak, akkor az új album igen súlyos lesz és apokaliptikus.

Ghost – Új frontemberrel fordulnak az új albumra

Vége Papa Emeritus III regnálásának

Nehéz éve volt a Ghostnak 2017-ben, ugyanis egykori társai beperelték a Papa Emeritus szerepében pózoló frontembert, Tobias Forgét, aki végül a banda körüli hercehurca miatt kénytelen volt felfedni személyiségét. A frontember később egy svéd rádióműsorban beszélt saját magáról, családi hátteréről, valamint arról, hogy édesanyja annyira büszke volt rá, hogy mindenkinek elmesélte, hogy ki is van Papa Emeritus szerepében.

„Úgy hiszem, mindez már nem számít. A nevem Tobias Forge, és én vagyok az ember a Ghost álarca mögött.”

Ghost – Új frontemberrel fordulnak az új albumra

Miután a lelepleződött az énekes és elült a vihar a feje fölül, semmi sem állhatott annak az útjába, hogy új lemezre koncentráljon a Ghost. Forge ráadásul el is hintette, milyen témára épül majd az album.

„Míg az előző lemez Isten emberiségtől való elfordulását taglalta, a következő Isten visszatéréséről fog szólni. Mint tudjuk, az ő haragja okozza az emberiség szenvedését, a bibliai közeg persze sötétebb tónusú narratívát követel, úgyhogy azt hiszem, a megszokottnál is apokaliptikusabb lesz a következő lemez.”

Az új korszak kezdetét nem is jelezhette jobban más, mint hogy lemondatták Papa Emeritus III-at, ráadásul nem akárhogyan: a banda egyik göteborgi koncertjén erőszakkal rángatták le a színpadról, aki helyett egy idős fazon bot és oxigénmaszk kíséretében így köszöntötte a publikumot: „Papa Emeritus Zero vagyok, A bulinak vége, kezdődik az új korszak, a középkor.”

Közzétette: Ghost – 2017. szeptember 30.

„Ez egy nagyon világos hangzású lemez, de közben nagyon súlyos is”

Az igazi svéd csavar azonban az a dologban, hogy végül nem Papa Emeritus Zero vezeti az együttest, ugyanis a zenekarnak egy „határozott, vezetőre van szüksége, aki fiatal, van állóképessége és szexuális karizmája.” Legalábbis így került bemutatásra Cardinal Copia, aki azonban nem az Emeritus-vérvonalba tartozik.

„Ez egy nagyon világos hangzású lemez, de közben nagyon súlyos is, azonban nem a Metal Hammer nézőpontjából, vagyis nem metal az egész. De ez egy súlyos album, súlyos témával, és az atmoszférája is nagyon komoly. Technikailag egy Ghost-dal állhat zongora- és énektémákból is, ahogy zúzós, súlyos hard rockból is. Semmilyen módon nem akarom magunkat összehasonlítani velük, de a munkamódszerünk kicsit olyan, mint a Queené volt: csak arra koncentrálunk, hogy jó dalokat írjunk, és mindeközben nem ragaszkodunk egy bizonyos recepthez.”

Az album tehát a kanyarban van, sőt a legfrissebb hírek szerint a Loma Vista Recordingsnál jelenik meg június 1-jén Prequelle címmel. Az albumról pedig egy dal, a Rats is meghallgatható, amihez a Ghosthoz illő, igen látványos és szürreális klipet rittyentett a zenekar.

További infókért és esetleges koncertbejelentésekért pedig legyél résen, mert tuti, hogy beszámolunk majd róla!

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: