Miközben egyre nagyobb sikereket kaszál le a svéd együttes, arra is fény derült, hogy a banda alapítója – aki minden bizonnyal Tobias Forge –, önkényesen vezeti a zenekart, nemrég például az egész bagázst kirúgta maga mellől. Ennek meg is lett a böjtje, hiszen egykori zenésztársai beperelték őt.

Ghost – Az egyszemélyes zenekar

Az álarc lehullt

Kellemetlen helyzetbe került Tobias Forge, aki az elmúlt években többé-kevésbé bizonytalanságba tudta tartani a rajongókat személyével kapcsolatban, azonban nemrég lehullt a lepel, és már biztos, hogy Papa Emeritusként őt láthatjuk a színpadon és az interjúkon is. Minderre azért került sor, mert egykori zenésztársai – akik Nameless Ghoulként adták a talpalávalót a koncerteken – szerint önkényesen vezeti a zenekart Tobias, ráadásul a megfelelő béreket sem kapták meg korábban, így beperelték a pápát (no, persze nem a rómait!).

Ghost – Az egyszemélyes zenekar

Forge a linköpingi bíróságára beadott kereset szerint senkit sem vont be a banda üzleti ügyeibe, ráadásul cégén keresztül az összes bevételt begyűjtötte, pénzügyi kimutatást pedig sosem adott társainak. A főnök állítólag arra hivatkozott ilyenkor, hogy a cég nem nyereséges. (Azt természetesen tudjuk, hogy a csapat már a 2010-es debütalbum után nagy feltűnést keltett, tehát ez szinte valószínűtlen.) 2012-ben odáig fajult a helyzet, hogy a csapat tagjai a fellépések után sem nagyon kaptak pénzt, azonban Forge kénytelen volt kinyitni a pénztárcáját az elégedetlenkedő „Névtelen Szellemek” miatt.

Ghost – Az egyszemélyes zenekar

Találgatások mindig voltak azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek a zenekar tagjai, így 2016 szeptemberében például kiderült, hogy Megan Thomas, a Lez Zeppelin nevű Led Zeppelin tribute banda basszerosát rejti az egyik jelmez, majd később Martin Persner gitáros felfedte, hogy hét évig ő pengetett a csapatban Omega néven. Kilépésének okait nem taglalta, de azt elmondta, hogy Tobias írja a zenét és ő is interjúzik álruhában, szóval egyszemélyes bandaként működik a csapat. Mindennek tetejébe azt az egészen meglepő tényt is megosztotta a közönséggel, hogy legalább 10 tagcsere volt a zenekarban a megalakulás óta.

Továbbra sem állnak meg a siker útján

A banda a 2015-ben kiadott Meliora lemez után 2016-ban egy Popestar című EP-vel jelentkezett, mely egyfajta előfutára a jelenleg is formálódó új albumnak. A középlemezzel ráadásul hazájukban, Svédországban már harmadik alkalommal nyerték meg a svéd Grammy-díjat, mivel korábban 2014-ben és 2015-ben is diadalmaskodtak a Legjobb Hard Rock/Metal Album kategóriában. Ezúttal olyan előadókat utasítottak maguk mögé, mint az In Flames, az Amaranthe, A Dark Tranquillity és a Cult Of Luna.

Hamarosan pedig érkezik az új stúdióalbum is, ami ismét új irányba tereli a banda zenei világát, legalábbis az egyik Nameless Ghoul (vagyis ki más, mint Tobias Forge) erről számolt be egy interjúban:

„Ez egy sötétebb album lesz. Hogy mennyire súlyos? Azt egyelőre nem tudom, de vannak már dallamaink és olyan dalok is, melyek nem annyira kemények. Szerintem viszont lesz rajta zúzós metal, valamint nagy és balladisztikus himnuszok is.”

Ghost – Az egyszemélyes zenekar

Az viszont biztos, hogy erre az anyagra új felállással fordul rá a banda, mivel Papa Emeritus mindenkit kipöccintett a csapatból a 2016-os észak-amerikai turné után, így 2017 márciusában már friss felállással indultak európai körre. Természetesen már azt is elkezdték találgatni egyesek, hogy kik lehetnek az új tagok, és nagyon valószínű, hogy billentyűsként Zac Baird, a Korn korábbi turnézenésze szegődött Tobias Forge mellé. És hogy meddig tart a jelenlegi csapategység? Nos, ez egy jó kérdés…

*

Forrás: teamrock.com, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: