Nem meglepő, hogy nem ugrott rá egy új album készítésére azonnal a Tobias Forge nevével fémjelzett Ghost, azonban ha lehet hinni a híreknek, akkor ezúttal tényleg lesz mit kiböjtölnie a rajongóknak.

Ghost – Olyanok szeretnének lenni, mint a Queen

Nagy siker a Prequelle is

Ahogy azt mi is megírtuk, 2018. június 1-jén jelent meg a Ghost eddigi legutolsó lemeze, mely a Prequelle címet kapta. A csapat negyedik albuma igen pozitív visszhangot kapott annak ellenére, hogy ezúttal nem nyertek vele Grammy-díjat. (A jelölést azért most is bezsebelték.) És hogyan érhető el ez a fogadtatás? Tobias Forge tudja a receptet.

„Azt szeretném, hogy minden egyes új lemez különbözzön az előzőektől. Új húrokat akartam megpendíteni, mivel nem szeretnék egy újabb Square Hammert vagy Death Knell-t írni. Rengeteg hard rock banda ugyanazokat a dalokat írja meg újból és újra, amikor pedig felismersz egy sémát, akkor egyszerűen elkezdesz öklendezni. Inkább olyan akarok lenni, mint a Queen, akik Radio Gagát és Another One Bites The Dustot írnak. Mesterei ezeknek a daloknak, melyek nem hasonlítanak semmi másra. Erre törekszem.”

A Billboard 200-as albumlistáján egyébként a csapat legerősebb debütálása volt a Prequelle, de hazánkban is a 26. helyen nyitott az új anyag, ami nem rossz eredmény, szóval hiába a váltás a Meliora után, a rajongóknak nagyon is bejön, amit Cardinal Copiáék csinálnak.

A Metallica előtt játszanak Bécsben és Prágában

Nem csoda, hogy egy ilyen album és a hozzá kapcsolódó turné után – vagy közben – már sokan arról érdeklődnek, hogy a zenekar agya és mozgatórugója, Tobias Forge mikor akar új albumot kiadni. Szerinte erre még várni kell, azonban a terv mindenképpen az, hogy ezúttal se legyen sorminta, hanem valami új dolgot kapjanak a banda hívői.

„Egy olyan albumot szeretnék készíteni, mely nem hasonlít a Prequelle-re. Ha azt mondom, hogy súlyosabb, akkor az emberek folyton a Mercyful Fate-re gondolnak, azonban határozottan egy sötétebb és súlyosabb lemez jár a fejemben. Mindig arra törekedtem, hogy új dalokat írjak, minthogy ismételjem magam. Talán okos húzás lenne leutánozni az Opus Eponymous albumot. A metallal nőttem fel, a DNS-emben van, szóval könnyen alkotok death metal szövegeket, de próbálom nem ismételni önmagam.”

Az új lemezre azonban még várni kell, hiszen a Ghost nem akarja beszüntetni a turnézást, valamint siettetni sem szeretnék a lemez elkészítését.

„Januárban tényleg stúdióba vonulok, ahol elkezdjük a munkát, majd lesz egy újabb amerikai turnénk szeptember – október folyamán, ami után visszatérünk Európába. Mindez egészen karácsonyig húzódik majd. Az a terv, hogy 2020 nyaráig befejezzük a lemezt, de ha erre nem kerül sor, akkor sincs semmi gond. Nem akarom erőltetni a dolgot. Szóval inkább azt mondanám, hogy 2021 elején számíthatsz egy új fejezetre a Ghost történetében.”

Addig azonban mi is meglessük őket, ugyanis 2019. augusztus 16-án Bécsben és augusztus 18-án Prágában a nem más, mint a Metallica előtt játszik a Cardinal Copia vezette brigád. Hatalmas buli lesz, nem érdemes lemaradni róla! Katt IDE, ha szeretnél hozzánk csatlakozni!

*

Forrás: blabbermouth.net, loudersound.com, guitarworld.com, hmv.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: