A popzene egyik legsikeresebb előadója, ám nem elégszik meg azzal, amit elért, ugyanis 72 évesen is ezer fokon izzik. Cher 2019-ben sem lassít, hiszen nemrég megjelent albumát turnéztatja, sőt már új lemezen agyal.

Cher – Örökké fiatalon

„A dalokat nehezebb volt elénekelni, mint azt gondoltam”

Nem mondhatni, hogy a 2000-es években elárasztotta lemezekkel rajongóit Cher, azonban az utóbbi években mindenképpen belelendült, ugyanis a 2013-as Closer To The Truth után „csak” öt évet kellett várni huszonhatodik sorlemezére. Cher – aki pályafutása alatt több mint százmillió eladott albummal büszkélkedhet – ezúttal igen érdekes projektre vállalkozott, ugyanis ABBA-dalokat dolgozott fel. A választás azonban nem volt meglepő, ugyanis köztudottan rajong a svéd dallammágusok dalaiért, sőt a Mamma Mia film második felvonásában is szerepet kapott.

„Mindig is szerettem az ABBA-t, az eredeti Mamma Mia musicalt háromszor is láttam a Broadwayen. A Mamma Mia! Here We Go Again forgatása után ismét eszembe jutott, hogy milyen nagyszerű és időtlen dalokat írtak, úgyhogy felmerült bennem a kérdés, hogy miért ne csinálnék egy lemezt a dalaikból. A dalokat nehezebb volt elénekelni, mint azt gondoltam, de boldog vagyok a végeredménnyel.”

A szóban forgó Dancing Queen lemez végül 2018 szeptemberében jelent meg, és hatalmas siker lett, ugyanis csak az Egyesült Államokban 153 ezer példányt adtak belőle az első héten, mely eredmény a Billboard-lista 3. helyén köszöntötte a lemezt, Cher pedig elkönyvelhette legnagyobb elsőhetes eladási sikerét 1991 óta.

„Az idő véges, és ez az, ami ijesztővé teszi az életet”

Itt azonban nincs vége 2018-as dicsőséglistájának, ugyanis The Cher Show címmel egy róla szóló musicalt is bemutattak, mely a Broadwayen is debütált, természetesen hatalmas ováció közepette. Maga az énekesnő sem hitte el, hogy erre valaha sor kerül.

„Az életem, mint musical a Broadwayen? Őrültnek, izgalmasnak és bizarrnak hangzik, de valószínűleg a legtöbb embernek az életem ilyennek tűnik.”

Hogy 2019 se legyen unalmas, Cher tervezi a jövőt, ugyanis karácsonyi albumot szeretne készíteni, valamint az ABBA-lemez sikerén felbuzdulva már gyűjti az ötleteket, hogy mely dalokat énekelje fel a csapattól a folytatásra, tehát egy második feldolgozáslemezre. Ugyanakkor azt is észben tartja, hogy örökké nem pöröghet a karrierje, tehát valamikor le kell állnia. Bár azt nem tudja, mikor akarja végleg lerakni a mikrofont.

„Nem tudom, mikor következik be, de nem csinálhatod örökké. Az idő véges, és ez az, ami ijesztővé teszi az életet, és lehetségessé a dolgokat – hogy nem tudod, mi fog történni.”

Ebben az évben biztos, hogy nem, ugyanis Here We Go Again turnéja körbejárja a világot, így jut el 2019. október 7-én Bécsbe, ahol mi is ott leszünk. Ugye velünk jössz? Ha igen, kattints IDE!

*

Forrás: billboard.com, dailymail.co.uk, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: