Húzós groove-ok és mélyen szántó szövegek. Kicsit egyszerű definiálás, de így is össze lehetne foglalni a Hollywood Undead lényegét. A srácok nagy sebességgel dolgoznak, hiszen alig jelent meg új albumuk, már egy középlemezt is kihoztak, és saját bevallásuk szerint 2019-ben új lemezt is leszállítanak, ha arról van szó.

Hollywood Undead – A remény közvetítői

Szeretik a számmisztikát

Ha nem is a legzúzósabb rap rock / nu-metal bandák közé is tartozik a Hollywood Undead, de az vitathatatlan, hogy mondanivalójuk mindig van, és az üzenet, amit rajongóik felé közvetítenek, az komoly éllel bír. A csapat ráadásul alig több mint tízéves fennállása alatt őrületes magasságokba repült. 2005-ös megalakulásuk óta öt lemezt adtak ki, a legutóbbit 2017 őszén, nem meglepő módon Five címmel.

„Öt testvér vagyunk, és ez az ötödik albumunk. Semmi sem foglalja össze ennek a zenének a lényegét jobban, mint ez a szám. A számmisztikában rengeteg erő van, úgyhogy ha azt mondjuk, hogy öt, akkor annak van értelme. A tény, hogy egyet tudunk érteni egy szóban, megmutatja, hogy kik vagyunk, ugyanakkor visszautal a No.5-ra is első albumunkról, mivel az volt az ötödik dalunk. Ugyanakkor utal arra a titkos rajongói társaságra is, akik az elmúlt évtizedben támogattak minket.  A szám jelentős, és ez egy jelentős pillanat a számunkra.”

A lemez nagyot ment a listákon, a Billboard 200-ason 22. lett, míg a rocklemezek között a harmadik, nálunk pedig 26. helyre volt jó a Five a MAHASZ listáján. Mindennek tetejébe már 1,1 milliárdos hallgatottságot tudhatnak magukénak a különböző stream oldalakon az Egyesült Államokban, a Spotify-on pedig havonta átlagosan kétmillió hallgatójuk van. A srácok tehát csak úgy úsznak a sikerben.

„Remélhetőleg tudunk valakinek segíteni ezekkel a dalokkal”

A legutóbbi lemezen többek között B-Real (Cypress Hill) és Tommy Lee (Mötley Crüe) személyében neves sztárok is besegítettek a srácoknak, ennek ellenére nem elégedtek meg a sikerrel, és 2018 novemberében egy EP-t is kiadtak Psalms címmel, mely három vadiúj dalt tartalmaz. Ezek közül a Bloody Nose a leghúzósabb zeneileg, de mondanivaló tekintetében mindegyik igen mélyre üt.

„Az új EP-n olyan sötétebb témákkal foglalkozunk, mint az élet, a halál és az öngyilkosság. Mint zenekar, megpróbálunk reményt közvetíteni, ezzel a projekttel pedig kifejezetten megváltást. Ha tudnék minden egyes emberrel beszélni, aki segítségre szorul, akkor megtenném, de mivel erre senki sem képes, ezért csináljuk ezt a zenét. Remélhetőleg tudunk valakinek segíteni ezekkel a dalokkal. Nekünk mindenféleképpen segítettek.”

A banda ráadásul egy friss interjúban azt is elhintette, hogy 2019-ben szeretnék új lemezüket piacra dobni, úgyhogy folyamatosan ütik azt a képzeletbeli vasat, és turnék tekintetében sem lassítanak, hiszen 2019-et egy észak-amerikai körúttal nyitják a Cypress Hill-lel közösen, majd pedig Európába repülnek, hogy nekünk is előadják legfrissebb szerzeményeiket. Nagy szerencsénkre Pozsonyba is benéznek, úgyhogy 2019 április 17-én ott leszünk a Los Angeles-i srácok buliján. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: