Már 5. albumára készül az Andy Biersack vezette Black Veil Brides, de a srácok legújabb nyilatkozatai szerint a java még csak most jön. A zenekar a megjelenés előtt álló 5. sorlemezt egy új dallal, a The Outsiderrel vezette fel, ami ezúttal is azt bizonyítja, hogy mindig felül tudják múlni legutóbbi alkotásukat.

Black Veil Brides – Fényes jövő előtt a hollywoodi srácok

Szólólemezzel hangoltak az új albumra

2014-ben egy remek albummal, a szimplán csak IV nevet viselő stúdióanyaggal rukkolt elő az Andy Biersack vezette hollywoodi csapat, akik akkor azt nyilatkozták, hogy nagyon elkötelezettek és szenvedélyesek a zenekar iránt.

Az énekes mindezt az élményt egy teljesen más jellegű szólóanyaggal vezette le, ráadásul Andy Black néven, messze az anyazenekar stílusától.

„A cél az volt, hogy zenéljünk és különféle dolgokat, furcsa hangképeket, programozott dolgokat, billentyűket és több klasszikus, szinte pop-rock gitárt használjunk. Ez inkább U2 mint Megadeth. Gitárszólók nincsenek a lemezen, ellenben van sok dobstílus és furcsa száncsengő.”

A szólólemez a rockerszíveket különösen megviselte, hiszen elég messze távolodott el a Black Veil Brides hangzásától, de a hű rajongók nem pártoltak el Andy mellől, így kedvező fogadtatásra talált a The Shadow Side.

Mindezek ellenére nem ezt a vonalat lovagolta meg az énekes, hanem belelovallta magát zenekarbeli társaival az új anyag megírásába, ami már 2016 őszén arra várt, hogy keverésre kerüljön a sor. A 10-11 kiválasztott dalt alaposan megválogatták a srácok, Andy pedig hihetetlenül optimistán nyilatkozott az újdonsággal kapcsolatban:

„El sem tudom mondani mennyire nagyszerű látni, hogy mennyit fejlődött Jake és Jinxx mint dalszerző és mint hangszeres. A jövőnk nagyon fényes.”

Black Veil Brides – Fényes jövő előtt a hollywoodi srácok

Érzelmileg összekötik a pontokat

A fiúk nem is ültek sokáig a babérjaikon, hiszen minden különösebb felvezetés nélkül meglepték rajongóikat egy új dallal, a The Outsiderrel, ami természetesen az úton levő albumukon is helyet kap. A szóban forgó lemezen ráadásul visszatértek a közös munkához kedvenc producerükkel, John Feldmannal. A munkálatokra dél-kaliforniában került sor.

„Elég hülyén hangzana, hogyha arról harsognék, hogy ez a legjobb dolog, amit valaha csináltunk, és hogy ez a legdallamosabb, legkeményebb, és minden más, amit ilyenkor másoktól hallasz. A valóság az, hogy jobb vagyok most abban, amit csinálok, mint 18 éves koromban, és ez mindenkire igaz a csapatból. Mindannyian értjük, hogy miről szól ez a banda, érzelmileg pedig ez a lemez összeköti a pontokat, és egy teljes kört alkot.”

A srácok tehát bíznak magukban, és az új dal alapján ennek van is alapja, így most már lemezen kívül csak arra várunk, hogy Hollywood mikor költözik legálabb a szomszédba, vagyis mikor láthatjuk az ötösfogatot élőben, hozzánk lehetőleg minél közelebb.

*

Forrás: teamrock.com, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: