2020 a Foo Fighters rajongók éve lesz, amire Dave Grohlék már alaposan befűtöttek előző év végén. A csapat azonban holmi különleges koncertekkel nem szúrja ki a fanok szemét, ugyanis új albumra készülnek, amit jelenleg is rögzít a gárda.

Foo Fighters – Elképesztő jubileumi év és új album vár a rajongókra

Nirvana összeborulással indult az év

Az év egyik legelső nagy dobása mindenképpen a Nirvana ma is élő tagjainak összeborulása volt 2020. január 4-én a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban. Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear legutóbb 2018-ban játszottak együtt, a mostani kis összejövetelen öt dal hangzott el, amiket a Foo Fighters főnökének, Dave-nek a 13 éves lánya, Violet énekelt.

Egy így induló évet pedig méltóképpen kell folytatni, és erről a banda tagjai tesznek is, hiszen rengeteg dolgot agyaltak ki a rajongóknak. Minden ott kezdődött, hogy tavaly ritkán vagy sosem hallott élő felvételekből négy EP-nyi anyagot dobtak össze, melyek a 00950025, a 00111125 Live in London, a 00070725 Live At Studio 606 és a 00050525 Live In Roswell névre hallgatnak. Itt pedig nincs megállás, ezt pedig Dave Grohl erősítette meg a születésnapja alkalmából közzétett posztban.

„Te jó ég! 25 év? Köszönjük srácok, hogy velünk vagytok évről évre. Az, hogy együtt énekeltek velünk, minden egyes koncertet életünk legjobb éjszakájává varázsol. Még csak most kezdünk neki 2020-nak, úgyhogy készüljetek fel, mert ez egy őrült év lesz, tele mindenféle komoly őrültségekkel.”

Egy pusztító új dal már biztos, hogy lesz

Az első ilyen őrültség a Grammy-díjas dalt is tartalmazó Concrete And Gold folytatása, amiről egy ideje már nyilatkoznak a csapat tagjai. Dave állítólag folyamatosan ír dalokat és ezek közül egy már kész állapotban van, szóval elképzelhető, hogy ezt hamarosan hallhatjuk is.

„Mindig van valami, folyamatosan írok zenéket, de nem mindig teljes erőbedobással. Majd egy bizonyos ponton ezek a dalok egyre jobban formát öltenek, és amikor már késznek érzem, akkor viszem őket a csapat elé. […] Van egy új dal, ami baromira pusztít, alig várom, hogy az emberek hallják.”

A zenekar október óta a stúdióban van, és mind a mai napig osztanak meg őrült képeket fürdőkádban levő mikrofonnal és lépcsőfordulóban veszteglő dobszerkóval, ami arra enged következtetni, hogy hamarosan hallhatunk valami újdonságot. Persze Taylor Hawkins dobos még tavaly nyáron felhívta arra a figyelmet, hogy náluk a lemezkészítés azért nem háromhetes munka, szóval érdemes türelmesnek lenni.

„Nos, amit hallottam a rettenthetetlen vezetőnktől, Dave Grohltól, hogy van egy rakás demója, amin már dolgozott, úgyhogy nekiállunk, amint vége a turnénak. Úgy gondolom, hogy nem túl sokkal ezután elkezdjük összerakni a dalokat közösen. Ez egy hosszú folyamat, rengeteg demót készítünk, de úgy hiszem – és remélem is –, hogy jövőre lesz egy új albumunk.”

A banda turnénaptára egyelőre igen szegényes, de ami elképesztő hír számunkra, hogy 2020. június 12-én a Nova Rock fesztiválra jönnek. Ugye velünk jössz? Kattints IDE, ha nem akarsz lemaradni!

*

Forrás: loudersound.com, consequenceofsound.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: