Legutóbb még arról áradoztunk, milyen jó, hogy ismét aktív a Foo Fighters, azonban akkor még fogalmunk sem volt arról, hogy Dave Grohlék már el is készítették 2014-es Sonic Highways folytatását. A Concrete And Gold névre keresztelt albumról már néhány dallal megismerkedhettünk, de további izgalmas részlet vár még arra a srácok szerint, hogy lehulljon róluk a lepel.

Foo Fighters – Fél évig tartották titokban az új albumot

Új producerük sosem készített még rocklemezt

Közel egy év után kapcsolt turnéüzemmódba a seattle-i gárda, ráadásul húsz év után Magyarországra is ellátogattak, a Papp László Budapest Sportarénát pedig kis túlzással lebontották Grohlék. Az energikus koncert előtt azonban újabb jó hírrel gazdagodott a Foo Fighters-tábor: 2017 őszén érkezik a csapat kilencedik albuma, a Concrete And Gold.

Foo Fighters – Fél évig tartották titokban az új albumot

A lemezt egy új dallal, a Runnal vezette fel a gárda, aminek klipjében alaposan megöregedtek a srácok. Az album Greg Kurstin producerrel készült, aki olyan előadókkal dolgozott már együtt pályafutása során, mint P!nk, Sia vagy Adele, mindennek tetejébe pedig ízlelgessük a tényt: sosem volt még köze a szakembernek rock vagy metal anyaghoz, így mindenképpen érdekes lesz a 2017 szeptember 15-én megjelenő album.

„Egy minden eddiginél monumentálisabb megszólalású Foo Fighters-lemezt akartam. Egy gigantikus rockalbumot, de Greg Kurstin dallamvilágával és hangszerelési megoldásaival… mintha a Motörhead elkészítené a saját verzióját a Sgt. Pepperből… vagy valami hasonló.”

Igazából a dallamok miatt esett Dave választása Gregre, valamint azért, mert egyszer vezetés közben teljesen lenyűgözte a rádióban hallott Again & Again című The Bird & The Bee-dal, ami nem mellesleg Kurstin saját zenekara.

Ki az a titokzatos popsztár?

Az albumról ezen kívül hat dalt mutatott be a gárda, méghozzá élőben. Az Arrowsról különleges helyszínen, az Akropolisz előtt hullt le a lepel, míg a Dirty Watert Párizsban hallhatta először a nagyérdemű.

„Ez egy olyan dal, amit már vártunk, hogy eljátszhassunk. Senki sem hallotta korábban, de mi nagyon szeretjük, és minden este, mielőtt feljönnénk a színpadra, leülünk a backstage-ben és eljátsszuk, mert annyira jó.”

A lemezt egyébként sokkal rejtélyesebb módon tálalja a közönség felé a banda, mint anno a Sonic Highwayst, ráadásul meglepetések még mindig várhatóak, ugyanis Dave szerint az egyik legnagyobb popsztár is szerepel a korongon.

„Van egy csomó vendég is a felvételen, akikről senkinek sem beszéltünk, közülük néhány tényleg meglep majd titeket. Az egyik például valószínűleg a legnagyobb popsztár, és most nem viccelek. Az egyik legkeményebb dalban vokálozik, és nem mondjuk el senkinek, hogy ő kicsoda.”

Időközben az kiderült, hogy a Boyz II Men nevű R&B banda egyik énekese, Shawn Stockman biztos, hogy hallható az anyagon, ahogy Dave országos cimborája, Sir Paul McCartney is, a Beatles legendája. Meglepő módon, a „gombafejű” dobon segített be a zenekarnak.

„Paul McCartney dobol az egyik dalunkban. Ő egy jó cimbora, régóta ismerjük egymást, és ő legnagyszerűbb ember a világon.”

Foo Fighters – Fél évig tartották titokban az új albumot

És hogy ki lesz az a titokzatos hatalmas popsztár? Egyelőre jó kérdés, mindenesetre addig próbáljuk meg lehűteni magunkat Dave új albummal kapcsolatos gondolataival.

„Minden zenekar azt mondja, hogy a szóban forgó lemez a legjobb, amit készítettek, de számunkra ez minden bizonnyal a leghatalmasabb dolog, amit valaha csináltunk. Hat hónapig próbáltam ezt titokban tartani, és már alig várom, hogy hallják az emberek, mert ez az első lemez, amire annyira büszke vagyok, hogy játszhatom.”

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: