Bár sokáig csak a The Wall-lal hallatott magáról Roger Waters, pár éve megrázta magát és leszállított egy vadiúj dalokkal teli lemezt. Magához hűen természetesen nem vidám témákat dolgozott fel és a jövőben is kitart amellett, hogy felszólal a világban zajló disznóságok és kegyetlenségek ellen.

Roger Waters – Nem csak a múltból él

25 év után adott ki új lemezt

Nem kis meglepetést okozott 2017-ben Roger Waters, ugyanis új szólóalbummal jelentkezett 25 év után. A 1992-es Amused To Death folytatása Is This The Life We Really Want? címmel jelent meg, és ahogy a címéből is kiderül, Waters nem hazudtolta meg magát. Az album központi kérdése elmondása szerint az, hogy miért ölünk gyermekeket, valamint az, hogyan normalizáltuk mára az ártatlanok halálát. Ezen felül a szeretet is fontos szerepet kapott az albumon, melyet kiadója így vezetett fel:

„Roger Waters utolsó albuma a popkultúrával, a televíziózás hatalmával foglalkozott az első öbölháború időszakában. A régóta várt folytatás kendőzetlenül taglalja a modern világ bizonytalanságait, a közelgő lemez méltó folytatása lesz olyan Pink Floyd-klasszikusoknak, mint az Animals és a The Wall.”

Az album producere Nigel Godrich (Radiohead, Paul McCartney) volt és valóban jól sikerült, ahogy a hozzá kapcsolódó turné is, mely Európát is elérte 2018-ban.

Még mindig szemben áll David Gilmourral

2019 tavaszán ráadásul Waters feltűnt egykori zenésztársának, Nick Mason csapatának koncertjén is, így 2011 után ismét együtt zenélt a két egykori Pink Floyd-tag. Ennek ellenére a dobos nem hiszi, hogy hárman (ő, Roger és David Gilmour) újból együtt állnak majd színpadra, hiszen David és Roger is igen makacs.

„A remény hal meg utoljára, de azt nem hiszem, hogy mi hárman turnézni fogunk Pink Floyd néven.  De az is hülyén venné ki magát, ha hátralevő éveink folyamatos csatározással telnének. Roger nem igazán tiszteli Davidet, szerinte a dalírás mindent visz, énekelni és gitározni csak egy dolog, ráadásul még mindig dühös rá, amiért a nyolcvanas években nélküle vitte tovább a zenekart. Nem tudom, miért ezen kell még mindig lovagolni. Jól kijövök velük, de csalódás számomra, hogy két idősödő úriember ekkora nagy tökfilkó.”

Ezt a vonalat tehát nem érdemes erőltetni, így nem csoda, hogy Roger is megy előre, és ezúttal egy koncertfilmet tervez, melynek anyagát a holland Ziggo Dome-ban vették fel legutóbbi, Us + Them turnéján. A film rendezője az a Sean Evans, aki a 2014-es Roger Waters – The Wallt is jegyzi, úgyhogy 2019. október 6-án mindenképpen ott a helye a mozikban annak, aki szeretné megnézni.

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com, ultimateclassicrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: