Nem mondhatni, hogy hosszú szünetet tartott Dave Grohl és csapata, de, ha belegondolunk, több mint egy évig nem volt koncertje a seattle-i Foo Fighters-nek, ami manapság hosszú pihenőnek számít. A srácok azonban nemrégiben megtörték a csendet és újra a húrok közé csaptak, ráadásul mindezt egy előre be nem jelentett, amolyan titkos koncerten. Mindezek mellett több friss és ropogós koncertdátummal is előrukkolt a gárda.

Foo Fighters – Több mint egy év után ismét aktívak

Mindenki a maga útját járta

A nagy szusszanást a banda tagjai közül sokan arra használták fel, hogy saját ötleteiket végre végleges formába öntsék és a rajongók színe elé tárják.

Ilyen volt Taylor Hawkins dobos KOTA című EP-je 2016 novemberében, amit Chris Shiflett gitáros country lemeze követ 2017. április 14-én.  Az albumot még 2016 nyarán hozta össze a gitáros a Grammy-díjas producerrel, Dave Cobb-bal, illetve Grammy-díjas hangmérnökkel, Matt Ross-Spanggel, a lemezen pedig olyan vendégek is szerepelnek, mint Robby Turner, Chris Powell, Adam Gardner és Michael Webb.

És, hogy a kaliforniai rocker miért megy Nashville-be lemezt felvenni? Erre a kérdésre az érintett, Chris így reagált:

„Ez kicsit ironikus, mert mindenki azt mondja, hogy a lemeznek olyan kaliforniai hangulata van. Számomra azonban fontos volt, hogy kijöjjek a városból, és ezzel együtt a megszokott komfortzónámból. Nashville a zene városa. Úgy érzed, mintha ott mindenki köröket verne rád, egyúttal azonban nagyon barátságosak és segítőkészek is, valamint a jó zene felé terelnek. Ugyanakkor nagyon inspiráló volt az RCA stúdióban való lemezfelvétel az ott járt legendák szellemének társaságában.”

Shiflett tehát már harmadik country albumát hozta össze, amivel kiengedte magából a fáradt gőzt, ugyanakkor felkészítette a Foo Fighters következő nagy rohamára.

Foo Fighters – Több mint egy év után ismét aktívak

Az Obelisk Airlines viszi a srácokat a turnéra

Legutóbb már megemlítettük, hogy a nyári fesztiválszezonban útnak indul a gárda, a látványos útleveles turnénaptárt pedig sikerült felülmúlniuk egy-két egyedi és váratlan húzással.

2017. február 24-én ugyanis egy előre be nem jelentett koncertet adott a csapat a frome-i (Anglia) Cheese And Grain színpadán. A koncertet az Obelisk Airlines nevű kamu légitársaság rendezvényeként harangozták be, amire olyan beszállókártyára hasonlító belépőket nyomtattak, melyen a Foo Fighters logója volt látható. Pár Twitter-poszt után már szinte tudni lehetett, hogy egy klasszikus titkos koncertről van szó, amire természetesen ezúttal is összegyűlt jópár rajongó.

Foo Fighters – Több mint egy év után ismét aktívak

A koncert jó hangulatban zajlott, ráadásul egy 24 számos szettet nyomott le a banda, amiben több olyan dal is helyet kapott, melyek régóta, vagy sosem hangzottak el Foo Fighters-bulikon. Ilyen volt például a Saint Cecilia című legutóbbi EP-ről a Sean, illetve az 1995-ben született Wattershed is.

Dave Grohl egyébként nagyon hálás volt a rajongóknak a csodás élményért, amit a közösségi médián keresztül köszönt meg:

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a ma esti bulin, mert még mindig izgatott vagyok az egy év három hónap és tíz nap utáni első koncertünk miatt. Lerázni a port a nagyszerű frome-i közönség miatt, a legjobb mód arra, hogy fejest ugorjunk a ránk váró év eseményeibe.”

És, hogy mekkora fejest is ugranak a srácok, azt az bizonyítja, hogy a nívós Glastonbury fesztiválra is bejelentkeztek a nyárra, amit egy budapesti koncert követ a Papp László Budapest Sportarénában. A fiúk 20 év után látogatnak el ismét hazánkba, így nem kérdés, hogy a rajongóknak hol a helyük június 26-án este.

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com, foofighters.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: