Folyamatosan csúcsokat dönt a kanadai Three Days Grace, akik nemrég megjelent új lemezükkel ismét taroltak. Mindezzel azt bizonyították újból a kétkedőknek, hogy a modern rockzene egyik igen komoly zászlóvivői. A banda már turnézik is a friss anyaggal, és bizony nemsokára minket is megközelítenek.

Three Days Grace – A csúcsok csúcsán

Semmi sem állítja meg őket

Egészen elképesztő, de már húsz éve, hogy megalakult a Three Days Grace, és lassan már annak is húszéves jubileumát ülhetjük, hogy megjelent első, saját névre keresztelt lemezük. A csapat karrierje azóta is egyenesen ível felfelé, és úgy tűnik, megállíthatatlanul. Még olyan végzetesnek tűnő események sem törték meg a lendületet, mint az alapító énekes-gitáros, Adam Gontier távozása, aki egészségügyi problémákra hivatkozva hagyta hátra a csapatot 2013-ban.

„Egy folyamatosan fejlődő zenekarral eltöltött húsz év után az élet megihletett, hogy továbblépjek és a saját elképzeléseim szerint folytassam életem. Nem is lehetnék hálásabb mindazon lelkeknek, akik velem együtt utaztak.”

Helyére a My Darkest Days énekese, Matt Walst érkezett, akivel azóta is töretlen a kapcsolat, és akivel 2018. március 9-én már második albumát adta ki a kanadai gárda Outsider címmel.

„Csináljuk a saját dolgainkat, és kényelmesen elvagyunk”

A srácok szakítottak a kényelemmel, és ahelyett, hogy egy tökélyre járatott torontói próbaterembe zárták volna el magukat, inkább egy, a várostól két órányira található átalakított garázsban írták meg a lemez dalait. (Csak mellékesen: a garázs Brad Walst basszer háza mögött található.)

„Számomra az Outsider azt az utazást jelenti, mellyel megtalálod a saját helyed. A világ időnként őrültnek tűnik, úgyhogy próbálunk elszakadni tőle alkalmanként. Csináljuk a saját dolgainkat, és kényelmesen elvagyunk. És mindig előre, nem pedig vissza tekintünk.”

A lemez egyértelmű előrelépés az előző Human óta, mely szintén sikeresnek bizonyult a frontemberváltás ellenére. Sőt, az Outsider erre még egy lapáttal is rátett, hiszen minden rajongó és potenciális rajongójelölt tud kapcsolódni a dalokhoz. Neil Sanderson szerint:

„Úgy gondolom, hogy van itt egy közös szál, mely arról szól, hogyan vezesd keresztül az életed a modern világban, miközben folyamatosan bombáznak a különféle információk, érzések és hiedelmek. Az összes válasz nem található meg a lemezen, de határozottan felhozzuk ezt a  témát többször is.”

Bécsbe is eljön a világ egyik leghallgatottabb bandája

Sokak szerint azonban megvan a válasz, ugyanis a csapat népszerűsége hihetetlenül nő, a Spotify-on átlagban 3,9 millió hallgatójuk van havonta, új albumuk első kislemezes dala, a The Mountain pedig a Billboard mainstream rockdal listáján bezsebelte az első helyet. Mindez nem is lenne nagy szám, azonban ez nem az első, hanem a tizenharmadik alkalom volt, amikor a kanadai négyes szerzeménye landolt az első helyen, ezzel pedig történelmet írtak. A rekordot egyébként nem kisebb banda, mint a Van Halen tartotta húsz éven keresztül. És hogy minek köszönhető ez a népszerűség?

„Az az egy dolog nem változott, hogy mindig valós dolgokról írunk a saját és a körülöttünk élő emberek életéből, valamint az életből merített megfigyeléskből. Úgy gondolom, hogy a Three Days Grace rajongói tudnak ezzel azonosulni, mivel az egy erőteljes dolog, amikor más emberek gondolatait szavakba öntöd.”

A világ egyik leghallgatottabb rockbandája pedig már turnézik is új albumával, ám jelenleg Észak-Amerikában vitézkednek az Avenged Sevenfold és a Prophets of Rage társaságában. Európába ősszel köszönnek be, október 18-án pedig a bécsi Gasometerben játszanak. Ugye mondanunk sem kell, hogy ott leszünk, úgyhogy a kérdés megint csak az, hogy velünk jössze-e. Ha igen, akkor kattints IDE!

*

Forrás: loudwire.com, blabbermouth.com, blabbermouth.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: