Gyorsan dolgozik a Five Finger Death Punch, ugyanis már nagyban zajlik a munka a 2018-as And Justice For None folytatásán. Báthory Zoliék szerint ráadásul az anyag egyfajta visszautalás lesz húzósabb lemezeikre, úgyhogy érdemes felkötnöd a gatyád!

Five Finger Death Punch – Már úton van a súlyosabb új album

Kilépett Jeremy Spencer

2018 karácsonya szomorú meglepetést hozott a Five Finger Death Punch rajongóinak, ugyanis elhagyta a gárdát Jeremy Spencer. A dobos a kezdetek óta szolgálta a csapatot, úgyhogy távozása igen érzékenyen érintette a rajongókat. Döntését ugyan sokáig halogatta, de hátproblémái arra kényszerítették, hogy azonnal lépjen.

„Hatéves koromban kezdtem el dobolni, és szerencsésnek érzem magam, hogy a testem lehetővé tette, hogy több évtizeden át azt csináljam, amit a legjobban szeretek: dobolni. Ugyanakkor a szigorú fizikai megterhelés miatt eljutottam arra a pontra, ahol már nem tudok olyan teljesítményt nyújtani, ami megelégedéssel és örömmel tölt el. Úgy érzem, hogy a zenekar megérdemli, hogy olyasvalakivel játsszon, aki képes azt a tüzet, energiát és előadásmódot szállítani, amit a rajongók megérdemelnek.”

A zenekar pályáját természetesen továbbra is követi, azonban civil állást is vállalt és tartalékos rendőrként dolgozik tovább. Helyettese a Scale The Summit ritmusfelelőse, Charlie Engen lett, és úgy tűnik, hogy a gárda vele készíti a 2018 májusában kiadott And Justice For None folytatását is.

2020 elején jön az új lemez?

A munka pedig gőzerővel zajlik, mivel néhány zúzós dal már kész is van Ivan Moody énekes és Chris Kael basszer szerint, Báthory Zoli, a banda vezére pedig elárulta, hogy érdemes lesz rá várni, mert alaposan belecsapnak a húrok közé.

„Lesz rajta néhány csúnya riff. Az ének nagyszerű, egy kicsit hasonlít a War Is The Answer és a The Way Of The Fist lemezekhez. Valamilyen okból a zene visszatért erre a súlyosabb oldalra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul a dolog, boldog vagyok azzal, ami jelenleg történik!”

Az album megjelenése azonban csak 2020 elejére várható, de szívüket-lelküket beleadják a srácok, ami Ivan szerint mindenképpen jó dolog.

„Szeretném ha kész lenne, imádnám, ha 2020 elején megjelenhetne az album. Számomra ez a cél, többféle okból. De úgy gondolom, hogy minél több időt töltünk el vele, annál jobban beletesszük a szívünket, minthogy csak tartanánk egy bizonyos határidőt.”

Az albummal pedig Európába is ellátogat a banda, aminek promóját már megkezdték, és ugyan még nem publikusak a dátumok és a megállók sem, de úgy sejthető, hogy a gárda hozzánk közel is eljön, méghozzá a Megadeth és a Bad Wolves társaságában. Ha pedig tényleg így lesz, akkor mindenképpen szólunk neked!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: