Furcsa ezt így olvasni, de az ötlet nem tőlünk, hanem Paul Stanley-től származik, aki már nem először mondott hasonló dolgokat. A KISS jelenleg utolsó turnéján van, ami egyébként igen sikeres.

KISS – Akár eredeti tagok nélkül is mehet tovább a zenekar

Nagyon sikeres az End Of The Road

Nem is olyan rég jártunk a KISS egyik utolsó koncertjén Bécsben, ami frenetikus volt. Az End Of The Road turné sikerességén így meg sem lepődünk, melyet a hivatalos adatok is alátámasztanak. A banda első észak-amerikai köre közel 59 millió dollárt termelt és valamivel több mint 518 ezer rajongót vonzott be. Paul Stanley nem véletlenül nyilatkozza úton útfélen, hogy a KISS túlmutat a zenén.

„A KISS hatalmas célt szolgált és hihetetlen örömöt adott az embereknek az End Of The Road turnén. A koncertek teltházasak voltak és nemcsak a korai rajongók, hanem azok miatt is, akik hallottak a legendáról, hogy ez a zenekar mit művel élőben. És ez egy olyan dolog, ami túlmutat a zenén.”

Pont ezért gondolja úgy, hogy mint egy sportcsapat esetében, a KISS is képes akár örökké menetelni előre, eredeti tagok nélkül. Ezt a véleményét nem először osztotta a meg a nagyvilággal.

„Úgy gondolom, hogy a hosszú élettartam változtatást igényel, és valami, ami életképes, az bármilyen változást elbír a személyeket illetően. A tökéletes példa erre egy sportcsapat vagy egy hadsereg. Amikor van egy közös cél valamiben, amiben hiszel, és valaki hátramarad vagy eltávozik, akkor őket pótolják. Tisztában vagyok a halandóságommal, és hiába szeretnék örökké menetelni előre, nem fogok.”

Ace Frehley és Peter Criss a színpadon?

A zenekar előtt még hosszú út áll, hiszen korábban is elmondták, hogy akár három évig is elhúzódhat a turné, de ha a lekötött bulikat nézzük, akkor is kitart legalább év végéig az End Of The Road körút. Ráadásul a koncerteken Ace Frehley és Peter Criss is feltűnhet, Gene Simmons legalábbis rugalmasan áll a témához.

„Épp olyan fontosak, mint mi, mert annak idején ők is részei voltak a régi időknek. Mindkettőjüket meghívtuk, hogy egyes koncerteken jöjjenek fel a színpadra. Azt azért nem állítom, hogy folyamatosan turnézunk velük, mert mindketten igencsak megbízhatatlanok.”

A meghívó azért érdekes, mert Frehley azt nyilatkozta pár hónapja, hogy Simmons kikezdett a feleségével, ugyanakkor nem haragszik rá, igyekszik nyitott maradni. Azt egyelőre nem tudni, hogy valóban feltűnnek-e majd egy-egy bulin, de Paul Stanley sincs a dolog ellen, ezt nem egyszer kihangsúlyozta.

„Az ajtó nyitva áll Ace és Peter számára, de nem agyalok ezen minden nap. Negyvenöt teltházas koncert elé nézünk és ez folytatódni fog. Ez a mostani turné nem a zenekar összes felállásáról szól, bár ez a korlátozás nem mindenkire vonatkozik.”

Ha bármi fontosat megtudunk a csapatról, netalán újra Európába repülnek, hogy olyan városokban is fellépjenek, ahol még nem búcsúztak el, akkor mindenképpen szólunk, hiszen szívesen megnéznék őket még egyszer.

*

Forrás: blabbermouth.net, planetrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: