Külön-külön valószínűleg mindenki, együtt azonban talán még nem sokan hallottak dalokat az Alice Cooper-Johnny Depp-Joe Perry hármasról, akik Hollywood Vampires néven zenélnek 2015 óta. A két zenészlegenda és a színészóriás alkotta gárda egy izmos debütlemez után 2016-ban turnézik is, az észak-amerikai megállók mellett nemrég a román fővárosban is felléptek.

Hollywood Vampires – Sztárok gyülekezete

A gigászokból alakult szupergroup

A három zenész a legendás Rainbow Bar & Grill klubban alakult Hollywood Vampires nevű társaságból ihletett merített, ez vezetett a csapat 2015-ös megalakulásához. A klubba állítólag csak úgy kerülhetett be valaki, ha mindenkit az asztal alá tudott inni, a hely törzsvendégei közé pedig főként legendás zenészek tartoztak. A ’70-es éveket megidéző zenekarban Alice Cooper énekel, a Golden Globe-díjas színészóriás, Johnny Depp és az Aerosmith egyik fő mozgatórugója, Joe Perry gitározik.

A banda első albuma 2015. szeptember 11-én jelent meg, és a feldolgozások mellett két saját szerzemény, valamint rengeteg vendégszereplő is helyet kapott rajta, ugyanis Dave Grohl, Perry Farrell, Paul McCartney, Slash, Brian Johnson, Robbie Krieger, Zak Starkey, Joe Walsh és Kip Winger emeli a kiadvány színvonalát.

Bár sokan nem gondolnák, de színész létére Johnny Depp sem marad le a neves zenészek mögött, gitártudását nemcsak a lemezen, hanem olykor a filmjeiben is kamatoztatja. Alice Cooper például a következő sztorit mesélte el ezzel kapcsolatban:

„A Csokoládé című filmben Johnny alakította a cigány gitárost, akinek a Django Reinhardt-féle zenéit nem más, hanem ő játszotta fel. Amikor Joe Perry meghallotta ezt, felhívta, hogy gitárleckéket kérjen tőle. Nos, ilyen jól játszik a hangszeren Johnny.”

Nyáron turnéra is indulnak

A három híresség időbeosztását ugyan nem egyszerű egyeztetni, ennek ellenére mindig megtalálják a módját, hogy élőben is játszanak. A Hollywood Vampires 2015. szeptember 16-án debütált koncerten a hollywoodi The Roxy-ban, azóta pedig számos fellépésük volt. Legnagyobb dobásuk talán a februári 58. Grammy-díjkiosztó gála volt a Los Angeles-i Staples Centerben, ahol Lemmy előtt tisztelgett a banda:

„Azért indítottuk ezt a bandát, hogy koccintsunk az elhunyt részeg barátainkra, és az ő szellemükre a Rainbow bárban, akik közé most már úgy hiszem, hogy Lemmy is tartozik. Ő egy nagyon értékes ember volt. Egyszerűen csak próbálj meg találni valakit, aki nem szerette Lemmy-t! Ő egyike volt azoknak, akit lehetetlen volt nem szeretni.”

A fellépéseken az ex-Gunner Matt Sorum dobol, Bruce Witkin billentyűzik, valamint Tommy Henriksen száll be vokálozni és gitározni, míg Duff McKagan vagy éppen a Stone Temple Pilots egyik húzóembere, Robert DeLeo segíti ki Cooperéket basszusgitáron. 2016 nyarán egy hosszabb észak-amerikai körre is elindul a csapat, amit néhány európai fellépéssel, többek között egy román koncerttel vezetett fel a gárda június 6-án.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: