Rájárt a rúd az utóbbi időben Báthory Zoliékra, azonban hirtelen felgyorsultak az események. Nemcsak a kiadójukkal vívott jogi csata oldódott meg, hanem Ivan Moody is jó formában van, ráadásul új albumuk végre napvilágot láthat. Persze előtte még jó pár meglepetés vár a rajongókra, mint például egy ízes bécsi Five Finger Death Punch buli decemberben, amire előételként egy válogatáslemezt szállít le a gárda.

Five Finger Death Punch – 2018-ban jön az új album

„Úgy tűnik, mintha csak most kezdtük volna a zenekart, de már tíz éve tart”

Legutóbb még csak azt a jó hírt tudtuk megosztani veletek, hogy Ivan Moody túltette magát nyári kisiklásain, és jó formában tért vissza a banda mikrofonja mögé. Ezt azóta további remek koncertekkel fejelte meg a Báthory Zoli vezette csapat, viszont már az is napvilágot látott, hogy a Five Finger Death Punch lezárta peres ügyeit kiadójával, a Prospect Parkkal. Az egyezség értelmében jövőre érkezik régóta várt új albumuk (mely már jó ideje kész is van), amit egy A Decade Of Destruction névre keresztelt válogatáslemez előz meg 2017. december 1-jén.

„Először felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán van-e elég slágerünk. Aztán amikor utánajártam, kiderült, hogy van úgy tizenhárom-tizenöt rádiós dalunk. Úgy tűnik, mintha csak most kezdtük volna a zenekart, de már tíz éve tart. Mindig elszigeteljük magunkat, begubózunk a saját mindennapjainkba, úgyhogy nem figyelünk ezekre a dolgokra, és már ott járunk, hogy nekünk is van greatest hits lemezünk. A kiadó úgy gondolta, hogy elérkezett hozzá az idő, úgyhogy mi is azt mondtuk, hogy rendben, habár nem akartuk kiadni, mert ugye az embereknek már megvannak az albumok. De most ez egy nagyszerű csomag, különböző tartalommal, ráadásul a borító is igen eltérő, nagyon menő!”

Five Finger Death Punch – 2018-ban jön az új album

Jeremy Spencer dobos tartalom szempontjából elsősorban arra gondolt, hogy Trouble és Gone Away címmel két új dalt is felpakoltak a kiadványra, melyek közül az előbbit már be is mutatták a rajongóknak. Báthory Zoli szerint a nóta szövege egyértelműen Ivan megpróbáltatásairól szól.

„Ivan a kézigránát, tudjátok, a biztosító szeg nélkül. Nyilvánvalóan ő írta a szöveget, és azt hiszem, róla szól, arról hogy problémás. Viszont kezdi összeszedni magát, jó látni, hogy kijózanodik, hogy tisztává válik, szóval úgy hiszem, ez a dal már csak múlt idő.”

Hangolódhatsz a bécsi bulira!

Ennyi pozitív hírrel a tarsolyunkban pedig nem is tehetünk mást, mint a csapat hamarosan esedékes bécsi koncertjére fókuszálni! Az In Flames társaságában lépnek színpadra a srácok, előzenekarként pedig az Orange Countyból érkező Of Mice & Ment köszönthetjük majd a színpadon.

A banda legutóbbi albuma a 2016-os Cold World, mely remek visszajelzéseket kapott a fémvilágból, így aki szereti a dallamos és súlyos zenéket, az nem a sörére fog várni a büfé előtt a banda műsora alatt.

A dupla headlineres bulin pedig az a svéd In Flames lép fel a Five Finger Death Punch mellett. Őket szinte be sem kell mutatni, hiszen hihetetlen pályafutást tudhatnak magukénak. Legutóbbi lemezeikkel pedig egy szélesebb közönséget is meg tudtak szólítani, ami nem kis fegyvertény egy közel harmincéves bandától.

És akkor már csak azzal vagyunk adósak, hogy mindez hol és mikor látható, úgyhogy jöjjön tényszerűen: 2017. december 8. Bécs, Stadthalle. Ha nem akarsz lemaradni a buliról, akkor kattints IDE, és gyere velünk!

*

Forrás: variety.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: