Ugyan ki ne emlékezne a millennium körüli évek egyik legjobban futó csapatára, akik olyan slágerekkel bombázták az internet hajnalán csúcson lévő MTV nézőit, mint például a Crawling, az In The End vagy a Somewhere I Belong? Azóta viszont hosszú utat járt be a kaliforniai Linkin Park, 2016-ban pedig ismét új irány felé kacsintanak hetedik stúdiólemezükkel.

Linkin Park – Új utakon a millennium sztárjai

A Linkin Park a sikeres kezdésre alapozta a jövőt

Kétségtelen, hogy húszéves pályafutásuk ellenére a legnagyobb sikereket bizony az első két lemez, a Hybrid Theory és a Meteora hozta a Linkin Park számára, ami után csak nyomokban lehetett felismerni a csapat újkori albumain a millennium körüli évek nu metalos zakatolását és égbekiáltó dallamosságát. Az elsősorban Chester Bennington és Mike Shinoda nevéhez köthető zenekar az elmúlt esztendőket a kísérletezésnek szentelte, változatos zenei elemeket olvasztottak egybe albumaikon, egyre több elektronikával. Bár sok rajongónak nem feltétlenül tetszett a váltás, ez sem akadályozta meg a zenekar magasba törését, ugyanis több mint 68 millió eladott lemez mellett két Grammy-díjjal is büszkélkedik a csapat.

2014-ben azonban szakítottak Rick Rubin producerrel, és ismét rockosabb irányba tolták zenéjüket, aminek gyümölcse a The Hunting Party névre hallgató lemez lett. Az albumhoz a System Of A Down és a Rage Against The Machine soraiból is hívtak erősítést, hogy még nagyobbat szóljanak az ismét kövérebbre hízlalt dalok.

Az eddigi legszemélyesebb albumukon dolgoznak

A Linkin Park fiai azonban jelenleg hetedik stúdióanyagukra gyúrnak, melyen 2015 decembere óta dolgoznak a stúdióban. Mike Shinoda szerint az eddigi legszemélyesebb lemezük van készülőben:

„A dalokat hallgatva úgy érzem, hogy ezek igazán személyesek és nyíltak. Tényleg beletettük a szívünket ezekbe a szövegekbe és dallamokba, melyek egyre inkább megmutatják magukat, ahogy közeledik az alap énektémák felvétele.”

Linkin Park – Új utakon a millennium sztárjai

Az amerikai banda ráadásul ismét új irányba fordul friss dalcsokrával, mivel egy korábbi interjúban elhintették Chesterék, hogy több hip-hop előadó meghívásán is gondolkodnak, többek közt például Kendrick Lamaron. Jelenleg azonban nem ez okozza a legnagyobb problémát, hanem a rengeteg ötlet és effekt egymásra halmozódása:

„Ahogy haladunk előre a munkálatokban, egyre több réteget hallunk, talán túl sokat is. A különböző hangokból és zajokból is egyre többet észlelni, de ezek közül majd kiválogatjuk a kedvenc variációinkat.”


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: