Hamarosan Európában is megveti a lábát a This House Is Not For Sale Tour. Bon Jovi szerint sokkal kényelmesebb tempóban koncerteznek, mint anno, ennek ellenére úgy tűnik, hogy így is bezsebel a banda 100 millió dollárt.

Bon Jovi – Kényelmes tempóban is meglesz a 100 millió dolláros turnébevétel

„Nem érzem a szükségét, hogy olyan sokszor a bőröndömből kelljen élnem”

No, nem akarjuk anyagiasra venni a figurát, de azért az sokat elmond, hogy a Bon Jovi kényelmes tempóban zajló This House Is Not For Sale turnéja már több mint 83 millió dollárt hozott a banda konyhájára a Forbes szerint. Ez pedig még nem a vége a számlának, ugyanis ahogy azt korábban is megírtuk, ezúttal Európa a soros. A csapat nagyon élvezi a nyugis tempót, pedig régen Jon szerint egyáltalán nem így járták a világot.

„Úgy gondolom, hogy sokkal jobban ütemezzük a dolgokat, mint a kezdeteknél. Amikor még kölyök vagy és nincs mit csinálnod, valamint nincs hova menned, akkor a bőröndödből élni nemcsak romantikus, hanem okos döntés is, mivel meg kell tanulnod, hogyan tedd a dolgod a közönség előtt a világ körül. Így szerzünk tapasztalatot. Nem féltünk 240 koncertet adni egy évben, majd ugyanezt megcsinálni a következőben. Azonban nem akarom többé ezt csinálni, szóval ezek a turnék sokkal nyugisabbak. Nem érzem a szükségét, hogy olyan sokszor a bőröndömből kelljen élnem.”

A szóban forgó európai kanyar 2019 májusában indul Oroszországban, majd végigszalad az Egyesült Királyságon, Németországon, Spanyolországon, Svájcon és Ausztrián is, hogy Romániában álljon meg júliusban.

Nyáron Bécsbe is eljönnek!

A koncertek műsorában nagy szerepet kapnak az új album dalai, de azért várhatod kedvenc slágered is, sőt még akár az is előfordulhat, hogy meglepetéssel rukkol elő a gárda. Nemrég egy interjúban Phil X gitáros – aki Richie Sambora kilépése óta a van a csapattal – idézett fel egy jó kis sztorit arról, milyen spontán is működhet a dalválasztás, ami persze mindig Jon reszortja.

„Emlékszem, hogy 2013-ban, amikor Európában turnéztunk stadionokban, az emberek számcímeket mutattak fel, majd a következő este pedig be is jelentette a dalt. Volt, amikor hátrafordult és megkérdezte, hogy el tudom-e játszani a Wild Is The Windet. Én meg mondtam, hogy nem, mert még nem tanultam meg. Akkor azt mondta, hogy holnapra tanuljam meg. Én pedig megtanultam, ráadásul az első alkalom, amikor a színpadon játszottam, 60 ezren voltak a koncerten. Kicsit idegtépő volt. De sürgősebb is lett minden este színpadra lépni mindezek miatt.”

Szóval hiába a több mint 130 millió eladott album, a rengeteg tapasztalat és változás, amin átment a gárda, mindig próbálnak valami újat húzni, hogy ne laposodjanak el. Annak idején pedig akár könnyen balul is elsülhetett volna Jon választása, már ami a rockzenélést illeti, hiszen állítása szerint nem volt B terve az életre vonatkozóan.

„16 éves voltam, és nem volt más választásom, mint egy rockbandában lenni. Nem volt B tervem. Be tudtam lopózni egy bárba 16 évesen, majd 21 éves korom körül megkaptam a lemezszerződésem és megcsináltam az első albumom.”

Számításai azonban összejöttek és hamarosan mi is megnézzük őt Bécsben, méghozzá 2019. július 17-én az Ernst Happel Stadionban. Ugye velünk jössz? Kattints IDE, ha igen!

*

Forrás: efe.com, antiheromagazine.com, sky.com, forbes.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: