Bár legutóbb arról írtunk, hogy egyre messzebb kerülnek tőlünk, mégis dőreség lett volna azt hinni, hogy Európába nem jut el a Guns N’ Roses reunion turnéja. Az Axl Rose, Slash és Duff McKagan hármas fémjelezte csapat a pletykák szerint 2017 májusában kezdhet az öreg kontinensen, és így a legnagyobb városokban szinte biztos, hogy fellépnek majd.

Guns N’ Roses – 2017 tavaszán jöhet Európa

Mindenki szerepet kapott volna az újraegyesülésben

A Guns világkörüli turnéja hamarosan Dél-Amerikában veti meg a lábát, ahol az előzetesen beharangozott koncerteken kívül a nagy érdeklődésre való tekintettel pár extra bulit is beiktattak, így végül 14 koncertet adnak a legvérmesebb rajongók jelenlétében Axlék.

Az ikonikus hármas már hosszú hónapok óta vonzza a figyelmet az ismét régi fényében tündöklő Guns N’ Roses-ra, akiknek főemberét, Axl Rose-t rengeteg vád éri, amiért kimaradt a leosztásból Izzy Stradlin vagy éppen Matt Sorum. Izzyvel ugyanakkor Rose szerint voltak tárgyalások:

„Ami Izzyt illeti, azt nehéz körülírni, nem is tudom, mit mondjak. Beszélsz valakivel, majd úgy gondolod, hogy egy adott módon működnek a dolgok, de a következő nap már minden másképpen alakul. Nem akarok rosszat mondani Izzyről, ez az ő dolga, bármi is legyen az.”

A gitáros nem sokkal Axl gondolatai után röviden és velősen válaszolt a Twitteren:

„Marhaság. Nem akarták egyenlően elosztani a zsákmányt, ilyen egyszerű. Szóval továbbléptem…”

Guns N’ Roses – 2017 tavaszán jöhet Európa

A legfrissebb pletykák szerint azonban Matt Sorum is képbe került, állítólag neki is hasonló feltételeket biztosítottak, mint a hátproblémák után felépülő Steven Adlernek, aki végül három koncerten ült be a dobszerkó mögé, igaz rövid időre. Art Tavana, az L.A. Weekly újságírója a következő információkat hozta nyilvánosságra:

„Nem titok, hogy Matt Sorumnak is hasonló feltételeket biztosítottak volna, mint Adlernek, vagyis játszhatott volna pár koncerten. Pár alkalmat tehát felajánlottak, de nem fogadta el, mert nem kapott volna annyi pénzt, amennyit ő gondolt.”

Guns N’ Roses – 2017 tavaszán jöhet Európa

Az egzotikus helyszínek mellett Európa is labdába rúg

A csapat tehát az Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer és Melissa Reese felállással portyázik tovább a világon, és jelenti be az egzotikusabbnál egzotikusabb megállóit a Not In This Lifetime turnénak.

2017 januárjában például Japánban, Új-Zélandon és Ausztráliában játszanak, majd fennállásuk során először Szingapúrban is fellépnek. Mindennek tetejébe Bangkok és Dubai is bekerült a kalapba, ráadásul ezzel még közel sincs vége a körútnak.

Guns N’ Roses – 2017 tavaszán jöhet Európa

A Flick Of The Finger szerint 2017 júliusában Dublin, Barcelona, Zürich, Amszterdam, Gelsenkirchen, Berlin, Hamburg, Stockholm és Koppenhága is útba eshet, sőt, egyes izraeli források május 11-12-re szinte 100 százalékos biztonsággal jósolnak egy tel-avivi koncertet. Mindezek mellé ugyancsak elkönyvelhetünk egy Glastonbury fesztiválos bulit június végén, amire a pletykáknak köszönhetően már mind a 135 ezer jegyet elkapkodták, mindössze 50 perc alatt.

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-09-08/izzy-stradlin-guns-n-roses-absence-axl-rose-lineup, http://www.alternativenation.net/guns-n-roses-surprising-offer-to-matt-sorum-reportedly-revealed/, http://www.flickofthefinger.co.uk/gig-announcements/2016/gunsnroses-to-play-copenhagen-in-july-2017/, http://www.nme.com/blogs/festivals-blog/glastonbury-festival-2017-headliners-1554775, http://www.alternativenation.net/guns-n-roses-summer-2017-tour-could-hit-surprising-locations/

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: