Hamarosan ismét útra kel a vén rockpoéta, aki új zenével az utóbbi időben nem nagyon kedveskedett rajongóinak, ugyanakkor feldolgozások rendre elhagyják műhelyét. A 76 éves Bob Dylan gyűjteményes kiadványokba is beleásta magát, ennek ellenére még nem kell attól tartanunk, hogy kitűzi a fehér zászlót.

Bob Dylan – Tavasszal Európába jön a rockpoéta

Feldolgozásokon és összefoglaló anyagokon dolgozik

Like A Rolling Stone, Blowin’ In The Wind, Knockin’ On Heaven’s Door. Három dal abból a nagyszerű, már lassan hatvan évet körülíró karrierből, ami még most is rendületlenül halad előre. És három dal, amihez hasonlót az utóbbi időben nem alkotott a jó öreg Bob. Viszont nem azért, mert elfogyott a szufla, egyszerűen csak más dolgok foglalkoztatják a már Nobel-díjat is birtokló muzsikust.

2017-ben például egy háromlemezes feldolgozásanyagot adott ki, melyen klasszikus amerikai dalokat értelmezett át, de egy nagyszabású gyűjtemény is fűződik a nevéhez Trouble No More – The Bootleg Series Vol. 13 / 1979-1981 címmel. A rajongóknak aranyat érő kollekció 2017 novemberében jelent meg, és Dylan gospel érájára koncentrál, amikor is a kereszténységben elmerülve alkotott a rockpoéta.

„Amint sikerül elszakadnod az időtől, valamint a tumultustól, amit maga az idő okoz, értékelni tudod majd ezt a csodálatos és szenvedélyes zenét.”

„Rengeteg hihetetlen anyagunk van”

Dylan mostanában nem sokat nyilatkozik, így csak a hozzá közeli személyek és a kiadványokban segédkező emberektől tudhatunk meg többet a kivételes zenészről és terveiről. A források szerint ezt a kiadványt a régóta esedékes, 1975–76-os Rolling Thunder Revue turnéról szóló dokumentumfilm követheti 2018-ban, valamint egy hozzá kapcsolódó box set.

„Ez egy nagyszerű kísérője lehetne a filmnek. Rengeteg hihetetlen anyagunk van, melyek remélhetőleg hamarosan megjelennek.”

Bárhogy is lesz, 2017 őszén azért kijött egy új dokumentumfilm Dlyan 1979/80 turnéjáról Trouble No More címmel, mely a New York-i Filmfesztiválon debütált, valamint egy egészen húzós észak-amerikai turnét is lezavart, aminek 2018-ban is lesz folytatása.

Ráadásul nem is akárhol, hiszen március-április folyamán Európában koncertezik Dylan. A rockpoéta mindennek tetejébe Bécsben és Brünnben is fellép, úgyhogy mindenképpen elmegyünk a koncertjeire. A kérdés már csak az, hogy te velünk jössz-e? Ha igen, akkor ne habozz, és kattints IDE!

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: