Ismét maximális fordulatszámon pörög a Blink-182. Mark Hoppusék az elmúlt időszakban inkább különféle zenei kalandozásokban vettek részt, de 2019 nyara változást hoz a csapat életében, ugyanis újra lendületbe jönnek.

Blink-182 – Nyáron újra lendületbe jönnek

Nem unatkoztak az utóbbi időben

A Blink-182 már túl van egy nagyobb körúton a 2016-ban kiadott California lemezzel, mely meghódította a listákat és a rajongók szívét, úgyhogy nem csoda, hogy az utóbbi időben kicsit csendesebb vizekre eveztek az amerikai punkok. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem zenéltek, sőt inkább új zenei kalandokba merültek el. Az egyik ilyen különleges kollaboráció a népszerű DJ-vel, Steve Aokival készült közös dalok, mint például a Bored To Death. A szerzemény valójában a Blink-182 dala, azonban Aokival együtt még veszélyesebben dörren meg. Steve a következőképpen mesélt a hardcore és a punk, valamint a közte levő kapcsolatról:

„Ez egy műfajok közti összefogás. Imádok különböző művészekkel dolgozni a stúdióban. A kezdeti időkben hardcore zenékben mozogtam, úgyhogy Gorilla Biscuits és Minor Threat pörgött a lejátszómban. Ezeknek a bandáknak a többsége nem sokáig volt jelen a színtéren, azonban hihetetlen jelentőséggel bírtak karrieremben.”

A másik igen érdekes összefogás a banda főnökéhez, Mark Hoppushoz köthető, ő ugyanis kreált egy duót az All Time Low motorjával, Alex Gaskarth-tal, melynek a Simple Creatures nevet adták. Első kiadványuk egy EP volt, mely 2019. március 29-én gurult be a boltokba Strange Love címmel, az ezt felvezető dal pedig a Drug címet kapta.

„A Drug mindig az első dal, amit eljátszunk az embereknek, amikor bemutatjuk nekik a Simple Creaturest, úgyhogy ezért van értelme, hogy ez az első kislemezes dal. Imádom, ahogy a vacak gitárhangzás keveredik a súlyos lábdobbal. Szövegileg a dal arról szól, hogy az általad imádott dolgok semmisítenek meg.”

Új dallal hangolnak a folytatásra

Itt ráadásul nem állt le az összefogás, ugyanis hamarosan egy újabb középlemez, valamint egy teljes hosszúságú album is elhagyja a duó műhelyét. És hogy miért nem rögtön az elején ezzel kezdtek? Erről Mark a következőket mondta:

„Amikor összeálltunk, volt elegendő zenénk, hogy összerakjunk egy lemezt, de nem akartuk az embereket nyakon önteni ennyi hallgatnivalóval már az elején. Szerettünk volna egy pár dallal előrukkolni, majd később még többel.”

Aki azonban vérbeli Blink-182-dalokra és bulikra kíváncsi, annak sem kell csüggednie. A banda ugyanis kiadott egy vadiúj dalt a semmiből, mely Blame It On My Youth névre hallgat. A Tim Pagnotta producerrel összekalapált anyag akár egy friss lemez előfutára is lehetne, de egyelőre arról szól a fáma, hogy ezzel melegít a csapat nyári turnéjára, ahol Lil Wayne rapperrel róják a poros amerikai országutakat. Hogy Európába mikor jönnek a kaliforniai punkok, azt nem tudni, de bármi újat megtudunk, ígérjük, hogy szólunk neked. Légy résen!

*

Forrás: altpress.com, billboard.com, billboard.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: