Az Iron Maiden ikonikus frontemberének, Bruce Dickinsonnak nem volt egyszerű másfél éve, ugyanis egy súlyos betegség alaposan megkeserítette az életét, azonban a heavy metal erejével felülkerekedett rajta, és megújulva, megsokszorozott energiával tért vissza a rivaldafénybe zenekarának élén.

ironmaidenlive

Az élet olykor felülírja a terveket

2014-ben a magyar Iron Maiden fanatikusok nemcsak azért örülhettek, mert kedvenceik meglepték őket egy frenetikus hangulatú budapesti koncerttel, hanem azért is, mert ugyan egy sejtelmes karácsonyi üzenetben, de megígérték, hogy 2015-ben új lemezzel térnek vissza. Mindezt be is tartotta a legendás brit heavy metal csapat, azonban az élet kicsit felülírta a terveiket. Februárban ugyanis napvilágot látott, hogy a banda frontembere, Bruce Dickinson rákkal küzd. Az egész szcénát sokkolta a hír, mindenki újból megbizonyosodhatott arról, hogy ez az alattomos betegség bizony nem válogat. A biztató azonban az volt az egész dologban, hogy az orvosok szerint időben felismerték a betegséget, így megfelelően tudták kezelni a daganatot. A csapat dobosa is bizakodó volt a kezdeti időszakban:

„Láthatóan jól érzi magát. Néha otthonról is eljön, múlt szerdán az irodában is bent volt. De lejár a pubba is, bár a sört még nem ízlelheti meg.”

ironmaidenpromo

A visszatérés egy „valóságos szörnyeteget” és gigantikus turnét szült

Közel fél év sugárkezelés után azonban boldogan jelentette be az énekes, hogy a nyelve mögött talált golflabda nagyságú tumorral megküzdött, így túl van a nehezén. Nyár vége felé pedig az utolsó simításokat is véghezvitték a majdnem kész állapotban várakozó The Book Of Souls című albumon, melyet végül szeptember 4-én engedtek szabadjára. Nem véletlen az előbbi szóhasználat, ugyanis az új lemez egy valóságos szörnyeteg, összesen ugyanis 92 perces játékidővel bír, ráadásul ez a bő másfél óra nem eseménytelen és ötlettelen, így a szakma – és természetesen a rajongók – nagy része tízpontosra minősítette, vagyis ezúttal sem maradt el a szokásos siker.

Mindezt egy gigantikus turnéval fejeli meg a csapat, melyen az albumhoz passzoló monstrummal, egy Boeing 747-400-assal repkednek ide-oda, szerte a világban. Természeten a kapitány ismét Bruce Dickinson, aki köszöni szépen, jól érzi magát, szóval ennek örömére július 1-jén, a soproni VOLT Fesztiválon is elereszt majd néhány ablakrepesztő sikolyt a rajongók nagy örömére.


Utazz az Iron Maiden soproni koncertjére a Todibusszal! Foglald le helyed a bulijáratra ITT!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: