Bizony, hiszen az Avenged Sevenfold a rajongókat jobban szereti, mint a zsíros elismeréseket. A Grammy-jelölés ellenére a gálára magasról tett a banda, és turnéjára koncentrált és koncentrál a jövőben. Nyáron ráadásul a magyar rajongók igen kiváltságos helyzetben lesznek.

Avenged Sevenfold – Kétszer is megnézheted őket a nyáron

Ötletek vannak, de még nem dolgoznak az új lemezen

Alig pár héttel ezelőtt irtunk a srácokról, akik az utóbbi időben a The Stage kibővített változatát promózták, melyre jó pár híres dal feldolgozását is rátették. A csapat természetesen a turnén is előkapja ezeket a dalokat, nemrég például a Halestorm vadmacskája, Lzzy Hale is csatlakozott hozzájuk a Pink Floyd klasszikusának, a Wish You Were Here-nek az előadásához.

Sokakban talán felmerül a kérdés, ha ekkora a kreativitás a csapaton belül, akkor miért nem új anyagon dolgoznak a srácok. Nos, M.Shadows frontember szerint még korai erről beszélni.

„Nincsenek új dalok. Valószínűleg jó pár hónapig csak beszélgetünk majd a dolgokról, mielőtt elkezdenénk írni. Annyi nagyszerű élményünk van, hogy ezek a hatások arra ösztönöznek minket, hogy különböző dolgokról gondolkodjunk más nézőpontból. Biztos vagyok benne, hogy ezeket az ötleteket is felhasználjuk majd. Már most tudom, hogy különböző, és nagyszerű lesz, és ez számomra nagyon izgalmas.”

Kihagyták a Grammy-gálát

Az Avenged Sevenfold számára izgalmasnak tűnt a 2018-as Grammy A legjobb rockdal kategóriás jelölésük miatt. A csapat The Stage című dala mérkőzött meg a Metallica és a Foo Fighters szerzeményeivel, ami a srácok szerint is igen fontos mérföldkő számukra.

„Nagyon izgatottak vagyunk és megtisztelve érezzük magunkat. Izgalommal tölt el bennünket, hogy egy lapon említenek minket a Foo Fightersszel vagy a Metallicával.”

Ennek és a tavaly kiadott Grammy Múzeumos koncertanyag ellenére végül mégis erős kritikával illette M.Shadows a Grammy-gálát, mely szerinte nem méltó módon bánik a rock- és metalzenekarokkal. Mivel a csapat a díjkiosztó idején turnén volt, ezért a tagoknak és a feleségeknek a repülőjegyek, valamint a szálloda díja mintegy 150 ezer dollárba került volna, ami a méltatlan bánásmóddal kombinálva nem túl jó befektetés. Nem csoda, hogy el sem mentek az ünnepségre.

„Csesszék meg! Mindezek után nem kerül be a tévébe A legjobb rockdal kategóriát, és betesznek minket egy félreeső helyszínre, ami a kutyát sem érdekli. Ennyire perifériára szorult a rock, hogy az év rockdala nem kaphat két perc műsoridőt?”

A VOLT Fesztiválon és a Nova Rockon is fellépnek nyáron

Természetesen nem emiatt, de az Avenged Sevenfold helyett a Foo Fighters vitte haza díjat, akiknek a Run című dala egyszerűen tarolt. Persze ez Shadowsékat mit sem zavarja, hiszen a show folytatódik tovább, ráadásul nem is akárhogy.

A banda nyáron Európában turnézik, és a magyar rajongóknak is elhozza energikus performanszukat, ugyanis június 30-án a VOLT Fesztiválon játszanak Sopronban, valamint ahogy korábban beharangoztuk, június 15-án pedig a Nova Rockon lépnek fel. A hazai rajongók tehát kivételes helyzetben vannak, hiszen kétszer is igen elérhető közelségbe jön a zenekar. Ha nem akarsz lemaradni a koncertekről, akkor kattints IDE (VOLT-os utazás) és IDE (Nova Rockos túra)! Mi ugyanis ott leszünk.

*

Forrás: teamrock.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: