Az utóbbi időben rengeteget hallani a bostoni rosszfiúkról, pedig már jó ideje nem lépett fel a Steven Tyler vezette csapat. Az Aerosmith tagjai ennek ellenére igen aktív zenei életet élnek, mivel mindenki saját szólómunkásságával foglalatoskodik, viszont a hírek szerint hamarosan újból összeállnak, bár azt nem tudni, hogy egy új lemez, vagy a végső búcsú kedvéért.

Aerosmith – Feloszlás vagy új album?

Mindenki szólóban

Tavaly derült ki, hogy a csapat énekese, Steven Tyler szólóalbum készítésébe kezdett. Az Aerosmith-torok Nashville-ben barikádozta körül magát, hogy megvalósítsa 20 éve dédelgetett álmát, vagyis egy country ihletésű szólólemezt. Az album egyelőre még nem jelent meg, azonban Tyler nyárra már beütemezett egy miniturnét az Államokban, vagyis az eddig megismert két fantasztikus dal után valószínűleg hamarosan hallgatható lesz a teljes lemez is.

Persze a többiek sem maradtak le Steven mögött, mivel a két gitáros, Joe Perry és Brad Withford is saját anyag készítésébe kezdett. Brad a Whitford-St. Holmes formációt élesztette fel Derek St. Holmes gitáros énekessel, és a 1981-es első album után június 3-án érkezik a folytatás Reunion címmel. Azt, hogy Whitfordék nagyban játszanak, az is bizonyítja, hogy Amerikában a Whitesnake-kel turnéznak a nyár elején.

Aerosmith – Feloszlás vagy új album?

Joe Perry sem egy kommersz anyagban gondolkodott, ő remek énekeseket verbuvált össze szólóanyagához, ennek ellenére több instrumentális tétel is lesz majd a lemezen, amiről egyelőre csak a Terry Reiddel összerakott I’ll Do Happiness hallgatható meg. Hogy kik segítettek az Aerosmith gitárosának, azt nem tudni, azonban így vélekedett a jelenlegi állapotokról Perry:

„Tényleg nem tudom, hogy mi hova illene, azonban írtam néhány olyan dolgot, amit kizárólag Alice Coopernek kellene énekelnie. Ezen kívül vannak dalok, amik szerintem instrumentálisan működnének jól, de majd néhány kiváló zenész bejön a stúdióba, és megpróbáljuk ezeket énekkel is, onnantól valószínűleg már nem lesznek instrumentálisak.”

Feloszlás 2017-ben?

A meglehetősen szétszóródott társaság és a sokak nemtetszését kiváltó eddigi legutolsó stúdiólemez miatt a rajongók nagy része nem lepődött meg, amikor Steven Tyler felvetette a búcsúturné lehetőségét:

„30 szólókoncertet adok május és augusztus között, majd 2017-től az Aerosmith-szel indulunk útnak, ami valószínűleg egy búcsúturné lesz. Jelenleg két zenekar van, amiben még mindig az eredeti tagok játszanak, ez a Rolling Stones (sic!) és mi, amiért hálás vagyok. Akár búcsúturnét vagy új albumot csinálunk, én nagyon izgatott vagyok miatta.”

Aerosmith – Feloszlás vagy új album?

Az énekes kijelentésére azonban nem sokkal érkezett a reakció is a másik főkolompostól, Joe Perrytől, aki szerint már több éve gondolkodnak a visszavonuláson, azonban még mindig tanakodnak a dolgon. Szerinte azonban egy új lemezre jelenleg nagyobb az esély:

„Még egy ciklust végigcsinálunk, ugyanis készítünk egy lemezt, ami mellett turnézni is fogunk. Mindenki szeretne egy újabb Aerosmith-albumot, azonban nem tudom pontosan megmondani, hogy erre mikor kerülhet sor, ahogy a turnéra sem.”

Bármi is történik, az biztos, hogy az elkövetkezendő koncerteken a jelenlegi felállással játszik majd az Aerosmith, pedig a napokban felmerült, hogy esetleg vendégénekessel hoznak le pár bulit a srácok. Perry viszont gyorsan lehűtötte a kedélyeket:

„Azoknak a pletykáknak, miszerint másik énekest keresünk, semmi igazságtartalmuk nincsen. Mind az öten izgatottan várjuk, hogy Dél-Amerikában és Mexikóvárosban játszhassunk, ebben telefonon is egyet értettünk.”


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: