Már egy ideje mindenki tudja, hogy ismét aktív a Tim Lambesis vezetésével felálló As I Lay Dying. A csapat ráadásul már új lemezére hangol, mely 2019 őszén kerül boltokba a gyógyulás jegyében.

As I Lay Dying – A gyógyulás útján

Hallgass új dalokat!

Előző cikkünkben már beszéltünk az As I Lay Dying göröngyös útjáról és üdvözöltük a banda lankadhatatlan lelkesedését, mely oda vezetett, hogy ismét összeálltak és elkezdtek dalokat írni. Tim Lambesiséket ráadásul el is csíptük élőben egy jó hangulatú koncerten, úgyhogy örömünk teljes volt. legalábbis azt gondoltuk, ugyanis mint kiderült, a gárda hamarosan új lemezzel jelentkezik, melyhez kapcsolódóan pár dalt meg is osztottak a világhálón.

Legújabb szerzeményük a Redefined és a Shaped By Fire, utóbbihoz klip is készült, sőt néhány gondolatot is megosztott a csapat.

„Miközben a szöveget tekintve hasonlít az előző kislemezekhez, a My Own Grave-hez és a Redefinedhoz, új zenei területeket fedeztünk fel, melyeket beépítettünk a már meglévő hangzásunkba. Köszönet Mathis Arnell rendezőnek és csapatának, valamint a színészeknek, hogy elkészítették velünk ezt a klipet a nagy forróság közepette!”

„Pozitív feloldozást nyertünk történelmünk legrosszabb pillanataiból”

A zenekar leszerződött a metalberkekben igen neves Nuclear Blasttel, és új, hetedik albumuk 2019. szeptember 20-án kerül boltokba Shaped By Fire címmel. Az anyagot Joseph McQueen producerrel hozták össze a Los Angeles-i Sparrow Sound stúdióban, a maszterelést pedig Ted Jensen vállalta magára Nashville-ben. Az egyetlen kivétel a My Own Grave, aminek producere Drew Fulk volt, a keverést pedig Adam „Nolly” Getgood végezte. A csapat természetesen rendkívül hálás a meleg fogadtatásért is, amit eddig minden irányból kapnak.

„Rendkívül hálásak vagyunk, hogy pozitív feloldozást nyertünk történelmünk legrosszabb pillanataiból. Utunk előző fejezete átható fájdalommal teli volt. Az ezt követő évek változó utakra terelt minket, melyek a növekedés, a gyógyulás és a megbékélés felé vezettek minket. Az As I Lay Dying célja, hogy mindenki számára közvetítse a remény üzenetét a zenén keresztül, és megtisztelő az a túláradó támogatás, amit a családtól, a barátoktól és a rajongóktól kapunk.”

Mindennek tetejébe pedig nem kell más, mint egy koncert, és láss csodát, az As I Lay Dying ezúttal minket is meglátogat. A koncertre 2019. október 7-én kerül sor a Barba Negra Music Clubban, úgyhogy nem érdemes kihagynod, ha odavagy a metalcore földi helytartóiért.

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: