Egyelőre pihen az Aerosmith, miután lezavarták búcsúturnéjuk első körét, azonban ez csak a vihar előtti a csend – a madarak legalábbis ezt csiripelik. Mindez azonban kapóra jön az olyan nyughatatlan zenészeknek, mint Steven Tyler, aki hetvenéves kora ellenére ezt a holtidőszakot szólókarrierjének egyengetésével tölti el.

Steven Tyler – Szólókarrierjét egyengeti a nyáron

Nashville-be költözött

Legutóbb arról értekeztünk, hogy vajon meddig tarthat az Aerosmith búcsúturnéja, az Aero-Vederci Baby Farewell Tour, most pedig már arról cikkezünk, hogy Steven Tyler a nyáron szólóban nyomul. Nem kell aggódni, nincs probléma, és nem szépen csendben vonul pihenőre az Aerosmith, egyszerűen csak teret hagynak olyan dolgoknak, mint Joe Perry nemrég megjelent szólólemeze, a Sweetzerland Manifesto, valamint az énekes, Steven szólóköre.

Tyler egyébként 2016 nyarán adta ki első szólóanyagát We’re All Somebody From Somewhere címmel, melyet nagy meglepetésre (na jó, azért egy olyan vén rókától, mint Steven, ez nem volt váratlan húzás) country stílusban hozott le az Aerosmith dalnoka.

„Elmentem Nashville-be és kibéreltem egy lakást. Most pedig már vettem is egy kéglit, úgyhogy teljes mértékben itt lakom. Ez a zene Mekkája. Ennek a városnak még mindig megvan a vágyódása a zene iránt. Nem vesztette el azt a pénz és az üzlet miatt, habár ezek mind hatalmasak lehetnének itt, de a zenének még mindig van szenvedélye. A világ minden tájáról jönnek ide művészek, hogy részesei lehessenek ennek a dolognak, szóval rengeteg zene csöpög ki a város méhkaptárából, melyben én is lakom.”

Az album igen jól nyitott az Újvilágban, hiszen a Billboard lista 19. helyére robbant be, ami egy szólólemeztől – ráadásul country stílusban – igen jó teljesítmény. Persze ez nem is meglepő, hiszen vannak rajta ízes dalok, úgyhogy mutatunk is belőle egyet gyorsan.

Szólóturné, Aerosmith jubileum, esetleg új album?

A lemezzel nem sokat turnézott az énekes, hiszen ekkor jött az anyabanda bejelentése, miszerint búcsúturnéra indulnak, melynek első nagyobb köre le is zajlott. Természetesen mi sem hagytuk ki az alkalmat, és Münchenben buliztunk együtt Tylerékkel. Ugye, emlékszel még?

Friss hír – hogy kicsit kicsapongjunk az Aerosmith felé –, hogy a zenekar 2018 második felében, ismét a lovak közé csap és folytatja turnéját, amit összekötnek az 50. jubileumi körúttal. Ha pedig ez nem volna elég, akkor az is biztos, hogy Brad Withford gitároson kívül Joe Perry is nyitott új dalok, esetleg egy új album készítésére, ami sokak szerint nagyon időszerű volna a 2012-es Music From Another Dimension óta.

Stevennel már beszéltünk róla, ahogy a többiek is beszélgettek a dologról. Rengeteg dologgal foglalkozunk, Steven például csinálja a szóló dolgait. Szóval konkrétan még nem történt semmi, de én nagyon szeretnék felvenni némi új zenét. Jelenleg ez amolyan pihenőidőszak az Aerosmith számára.”

Hogy ebből mi lesz, azt nem tudni, az viszont tuti, hogy Tyler nem lébecol majd az elkövetkezendő hónapokban. Először új, róla szóló dokumentumfilmje debütál 2018. május 12-én a 49. Nashville Film Festivalon Steven Tyler: Out On A Limb címmel, majd pedig júniusban végre rendesen is meg tudja turnéztatni szólólemezét. Az Egyesült Államok után ráadásul Európába is eljön, úgyhogy mi lecsapunk az alkalomra, és ott leszünk Steven koncertjén Triesztben, július 18-án. Ugye te is jössz? Katt IDE!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: