Furcsa és sajnálatos kanyart vett a San Diegó-i As I Lay Dying karrierje néhány évvel ezelőtt, amikor frontemberüknek, Tim Lambesisnek börtönbe kellett vonulnia. Az énekes azonban miután megjárta a poklot, újrareformálta zenekarát, és mindent ott folytatnak, ahol pár éve abbahagytak.

As I Lay Dying – A sikersztori folytatódik tovább

A csúcsról a padlóra

Temérdek eladott lemez, siker és Grammy-jelölés. Látszólag mindene megvolt az As I Lay Dyingnak, amire egy zenekar vágyhat, azonban egy hiba mindent rommá dönthet. A hiba a gépezetben pedig az volt, amikor Tim Lambesis énekes bérgyilkost fogadott, hogy megölje feleségét, Meggan Lambesist, akivel viszonya csúnyán elmérgesedett. Az énekes nem tudott dűlőre jutni gyermekei láthatásával, valamint anyagi dolgokkal kapcsolatban egykori párjával, ezért drasztikus megoldáshoz fordult.

A bérgyilkos azonban egy nyomozó volt, így hamar lelepleződött szándéka, ami miatt hat év börtönre ítélték 2014 májusában. Az énekes azonban hamarabb kiszabadult a börtönből, méghozzá 2016 decemberében. Az ott töltött évek pedig úgy tűnik, megváltoztatták, ugyanis első dolga az volt, hogy bocsánatot kért egykori feleségétől, valamint azon kezdett el dolgozni, hogy ismét összerakja zenekarát.

A manőver nem tűnt egyszerűnek, hiszen egykori társai időközben a Wovenwar zenekarban kezdtek el zenélni, ráadásul nem álltak ki egykori frontemberük mellett a perben sem 2014-ben, mivel elmondásuk szerint teljesen kifordult magából az énekes. Vagyis a képlet tiszta volt: nem hajlandóak együtt játszani vele.

Ismét összeállt a klasszikus leosztás

Ennek fényében arra is hajlandó volt Tim, hogy másokkal hozza össze csapatát, végül azonban mégis sikerült megbeszélni a vaskos nézeteltéréseket egykori társaival, így klasszikus felállásban térhetett vissza minden idők legsikeresebb metalcore csapata, az As I Lay Dying. Az első pletykák megjelenése után nem sokkal meg is érkezett az első dal, mely My Own Grave címmel landolt a neten.

Röviddel ezután a San Diegó-i Soma Stageside nevű klubban pedig 2013 után először ismét színpadra lépett a banda Tim Lambesis (ének), Jordan Mancino (dob), Phil Sgrosso (gitár), Nick Hipa (gitár) és Josh Gilbert (basszusgitár-ének) felállásban.

„Hálásak vagyunk azért a szeretetteljes és pozitív környezetért, ami felújított kapcsolatainkban és azok körül van. A családnak, a barátoknak, a stáb tagjainak és a rajongóknak, akik részt vettek a San Diegó-i koncerten, szeretnénk kifejezni legmélyebb hálánkat, hogy ezt az estét egy jelentős tapasztalattá tették.”

Ha pedig ez nem lenne elég, a csapat nemrég bejelentette, hogy azonnal neki is vág egy turnénak, mely először Amerikában tarol, 2018 decemberében pedig Európába is eljut. Szerencsére Prágát sem hagyják ki, úgyhogy december 10-én ott zúznak, és mi is ott leszünk. Ha nem akarsz lemaradni a koncertről, akkor kattints IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: