Elég vad dolgokon ment keresztül a Guns N’ Roses fennállása során, úgyhogy nem csoda, hogy a gárdában már mindenki megfontoltabban és érettebben áll hozzá a dolgokhoz. A csapat ennek köszönhetően (is) tényleg egyben van, és úgy tűnik, ez jó darabig így is lesz.

Guns N’ Roses – Sokkal óvatosabban nyilatkoznak, mint 30 éve

30 éve jelentette be Axl, hogy nem lesz több Guns-koncert

Szerencsére azóta rendeződtek a csapat gondjai, de a rockzene történelemkönyvébe alaposan bevésődtek azok a sorok, amiket Axl Rose 1989. október 18-án mondott, ráadásul a színpadon. Mindez már 30 éve történt, amikor a Guns N’ Roses az akkor (is) nagyon futó The Rolling Stones előtt lépett fel négy estén a Los Angeles-i Memorial Coliseumban. A sztori úgy indult, hogy a Stones ötvenezer dollárt ajánlott koncertenként a csapatnak, amit a gárda menedzsere, Alan Niven először ötszázezer dollárra, majd egymillió tornászott fel.

Guns N’ Roses – Sokkal óvatosabban nyilatkoznak, mint 30 éve

Persze ezek után még nagyobb teher volt csapaton, ráadásul mindezt megelőzően több mint nyolc hónapja a színpadot sem látták, valamint néhány zenekari tag életét a drogfüggőség igencsak szétzilálta. Ennek köszönhetően egy bemelegítő klubkoncertet iktattak be a nagy menet előtt, ami úgy indult, hogy Axl bejelentette Izzy Stradlinnek, hogy kilép a zenekarból. Persze ez akkoriban nem volt újdonság, hiszen az énekes ezt kábé háromnaponta eljátszotta. Az első nagy este, 1989. október 18-án azonban több szempontból is kaotikusan sikerült, az igazi mélypont viszont akkor volt, amikor koncert közben a következőket mondta Axl Rose:

„Utálom, hogy a színpadon kell ezt tennem, de próbáltam már minden kib.szott módon. És addig, amíg bizonyos emberek nem szedik össze magukat ebben a csapatban, addig ez lesz az utolsó Guns N’ Roses-koncert, amit láttatok. Belefáradtam, hogy túl sokan táncolnak Mr. istenverte Brownstone-nal ebben a együttesben.”

Szerencsére a buli második fele jól sikerült és még Mick Jagger is megdicsérte a bandát, igaz sajátos módon. „Úgy gondolom, hogy Axl jó bulit csinált, azonban bárcsak befogta volna és csak játszottak volna.”

„Nincs olyan érzésem, hogy ez egy véges dolog lenne”

Pontosan ezen okok miatt (is) nem sokat és óvatosan nyilatkozik a Guns N’ Roses minden egyes tagja. Duff McKagan még arról is félve beszél, hogy az igen sikeres reunion meddig tart. Persze elvileg új lemez van a pakliban, de ugye arról sem tudunk konkrétumokat egyelőre…

„Nincs olyan érzésem, hogy ez egy véges dolog lenne, de mivel még nem beszéltünk erről a sajtóban, így senki sem tudhatja. De hogy őszinte legyek, én ezt élvezem is. Nem akarok ködösíteni, és nem tetszik, hogy mégis ezt kell tennem, de valahol jó ez így. Ez egy olyan dolog, amiben senkinek sem kell ismernie a véleményünket. Régen nagy bajba kerültünk azért, mert az emberek tudták a dolgainkat, úgyhogy ezúttal egymással beszélgetünk, ez pedig olyan dolog, amit sosem csináltunk korábban.”

Arról, hogy kik léphetnek fel a korábbi leosztásokból, viszonylag tiszta képünk van, így az is kijelenthető, hogy a sokak által hiányolt Izzy Stradlin biztos nem lesz látható majd a színpadon. Duff erről is beszélt nemrég egy interjúban, és világosan elmondta, hogy mi történt.

„Izzyvel együtt rengeteg dolgot tettünk az évek során, azonban nem hiszem, hogy ő ezt a turnét valaha is akarta. Megpróbáltuk összehozni, de egyszerűen nem működött, egy ilyen helyzetben pedig tényleg benne kell lenned. Mert ha ott vagy, ha nem, a vonat akkor is megy tovább. Az viszont szuper, hogy Slash tényleg szeret Richard Fortusszal játszani, pedig ő nagyon kényes az ilyen dolgokra. Jól kijönnek, amióta ez a kétgitáros felállás működik.”

Hogy milyen jól működik ez a felállás, arról te is megbizonyosodhatsz, ha velünk jössz a 2020. június 9-i bécsi és a június 19-i prágai koncertre. Ha csatlakoznál, akkor kattints IDE!

*

Forrás: ultimateclassicrock.com, blabbermouth.net, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: