A 80-as, 90-es évek punkrock legendáját valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. A 2018-ban 62 éves Idol a mai napig aktívan koncertezik, lemezeket ír és egyéb projektekben is részt vesz, mégis szinte alig cikkezik róla a hazai sajtó. Azt tudjuk, hogy nyáron fellép a Budapest Parkban és a Nova Rockon is, de ezen kívül nem sokat hallani róla manapság. Összeszedtük, mivel foglalatoskodott az elmúlt évben az énekes, és mire számíthatunk tőle 2018-ban.

Billy Idol – Mivel foglalkozik mostanság a punkrock legenda?

Szerepelt Pete Townshend rockoperájában

2017 nyarán a The Who legendás gitáros-dalszerzője, Pete Townshend útjára indította Classic Quadrophenia című rockoperáját, amelyben a zenekar azonos című, 1973-mas konceptalbumát dolgozták fel. A nagyszabású operát négy helyszínre vitték el – két New York-i, egy Los Angeles-i és egy lenoxi koncertet adtak –, és Townshenden kívül a híres tenorénekes, Alfie Boe, illetve Billy Idol is szerepelt benne. Idol így emlékszik vissza a koncertekre:

„Tavaly nyáron olyan színpadokon játszhattam, amit eddig el sem tudtam képzelni. Például a Metropolitan Opera színpadán New Yorkban vagy klasszikus zenészekkel és kórusokkal a Tanglewood CT-n…hihetetlen lehetőség volt, és szeretném megköszönni Pete Townshendnek, hogy részese lehettem ennek a varázslatos 3 hétnek.”

A videóban 9:08-tól láthatod Billyt, a Cut My Hair című dalban:

Fellépett a The Voice-ban

Na nem mint versenyző, hanem csatlakozott a 23 éves Chloe Kohanski előadásához a műsor fináléjában, ahol együtt énekelték el a White Weddinget. A lány végül megnyerte a versenyt.

„Fellépni a The Voice-ban Chloe Kohanskival fantasztikus élmény volt, szórakoztató volt vele dolgozni és nagyon jól elkapta a White Weddinget. Fantasztikus volt hallani, hogy megnyerte a finálét, és örülök, hogy segíthettem egy fiatal tehetségnek, hogy sikereket érjen el és elindítsa a karrierjét…” – mondta Idol.

Most pedig nézzük, mit várhatunk a punkrock legendától 2018-ban:

Újra kiad pár lemezt

„Remastereltük és elkezdtük kiadni a klasszikus Idol felvételeket; a Billy Idolt, a Rebel Yellt és az Idolize Yourselfet bakeliten és 2018 karácsonyára egy Generation X pakkot is piacra akarunk dobni” – sorolta a terveket az énekes.

Billy Idol – Mivel foglalkozik mostanság a punkrock legenda?

Dél-Amerikában ad majd koncerteket

2017 nyarán azzal, hogy Idol elvállalta a Townshend-féle rockoperát, le kellett mondania egy dél-amerikai koncertkörutat. A sors keze, hogy végül ettől függetlenül is le kellett volna fújniuk a bulikat, de Idol megígérte, hogy mindenképpen pótolni fogják őket.

„Nem tudtunk eljutni Dél-Amerikába, de el fogunk menni a jövőben… múlt nyáron úgy döntöttem, hogy a Classic Quadot csinálom, de a turné, amit az Aerosmith-szel közösen nyomtunk volna, törölve lett, tehát amúgy is le kellett volna fújnunk Dél-Amerikát, szóval örülök, hogy úgy döntöttem, ahogy… de mindenképpen megtaláljuk a módját, hogy odamehessünk!”

Elkezdett új dalokat írni

Erről nem árult el sokat az énekes, de annyi biztos, hogy dolgoznak egy új anyagon, ami feltehetően nagy durranás lesz. Mondjuk elég sokat szokott ülni egy-egy lemezen – volt, hogy 12 év telt el két albuma között – szóval lehet, hogy ez még várat majd magára, de hogy nagyot fog szólni, az szinte biztos.

Billy Idol – Mivel foglalkozik mostanság a punkrock legenda?

Előadják egyik dalát a SzegedRockson

Bár ehhez közvetlenül nem sok köze van az énekesnek, de azért egy említést megér: árpilis 21-én rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját Szegeden, ahol a négy kiválasztott dalból, amit az ország mindig tájáról érkező zenészek adnak majd elő, az egyik a White Wedding. Külföldön már egyre több hasonló megmozdulást szerveznek. Arra tippelünk, hogy innen jött az ötlet:

Fellép Budapesten és a Nova Rockon is

Hogy miért nagy durranás ez? Idol 2006 óta nem adott Magyarországon önálló koncertet (2010-ben volt egy fesztiválfellépése), most pedig egyből két alkalmunk is lesz rá, hogy megnézzük. A fővárosban július 2-án lép fel a Budapest Parkban, ám előtte, június 16-án már ott lesz a Nova Rock Fesztiválon, a határtól egy köpésre levő Nickelsdorf mellett. Ha választani kellene, mi akkor is mindkettőre szavaznánk. Persze, azért csábító, hogy a Nován még aznap megnézhetjük Idol mellett a Limp Bizkitet, a Bullet for my Valentinet, a Volbeatet, meg még egy rakat ismert külföldi bandát, ezért szervezünk is oda egy koncertutat. Velünk jössz?

Forrás: billyidol.net, billyidol.net, ultimateclassicrock.com, wikipedia.org


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: