Még mindig a Slayert kíséri utolsó útjára az Anthrax, azonban már vastagon kezd körvonalazódni, hogy milyen lesz a thrash veteránjainak új lemeze.

Anthrax – Magasabb szintre lépnek az új lemezzel

A heavy metal történelmének fontos szereplői

Fontos szerep hárult az utóbbi időben az Anthraxre, ugyanis Scott Ianék a Slayert kísérik szerte a világban, akik pontot tesznek karrierjük végére. Nemrég a csapat Budapesten is fellépet és egy igen forró bulit adott, ahol ráadásul feltűnt egyik rajongójuk, Jason Momoa is. Scott Ian hatalmas Trónok harca rajongó, úgyhogy nagy volt az öröm, amikor Momoa ott volt velük a backstage-ben.

Anthrax – Magasabb szintre lépnek az új lemezzel

A banda egy elismerésben is részesült nemrég, méghozzá Kanadában, ahol a Hall Of Heavy Metal History tagjai lettek. A beiktatáson Pat Gesualdo, a szervezet alapítója kiemelte, hogy büszke az Anthraxre, és természetesen itt helyük, hiszen a thrash mozgalom egyik megkerülhetetlen bandájáról van szó. A csapat tagjai is örültek a kitüntetésnek, Charlie Benante a következőket mondta:

„Sokat jelent ez számunkra, ugyanis nagyon komolyan vesszük a zenénket. Mindannyian szenvedélyesek vagyunk a heavy metal iránt, legalább annyira, mint amennyire itt Montrealban. Már az első alkalommal, amikor itt jártunk éreztük ezt a vibrálást, úgyhogy azóta is visszatérünk. Úgyhogy számunkra 40 éve ebben a dologban élni egyszerűen őrületes.”

2020-ban jöhet a zenei kinyilatkoztatásnak megfelelő új lemez

Slayer búcsúturné ide vagy oda, a rajongók leginkább az új lemezre kíváncsiak, vagyis arra, hogy mi várható a 2016-os For All Kings folytatásában. Frank Bello basszser szerint igen súlyos anyagra van kilátás.

„Nagyon izgatottan várom, hogy mi következik, mivel még nem tudom. Azonban megbeszéljük egymással, hogy legyen. Tudom, hogy milyen ötleteim vannak és biztos vagyok benne, hogy mindenki hoz majd valamit. Azt is tudom, hogy dühös hangvételű lesz, amit szeretek.”

Ezt Charlie Benante dobos is megerősítette, sőt azt is elárulta, hogy extrémebb dolgokkal is kísérleteznek, melyek új szintre emelik majd a csapatot. Továbbá elmondta, hogy zeneileg mindenképpen izgalmas és sokrétű anyag lesz, amiben a rajongók sok fifikás dolgot találhatnak akár hónapok elteltével is. Legalábbis ez a terv.

„Azt mondtam a srácoknak a csapatban, hogy nem akarok egy új lemezt csinálni. Ugyanis nem csak egy új albumot, hanem ezúttal egy zenei kinyilatkoztatást akarok tenni. Látom, hogy a zenekarok jönnek ki az új zenékkel, de nem hiszem, hogy már nagy hangsúlyt fektetnek az időtlenségre. Szerintem a hozzáállásuk kimerül annyiban, hogy gyorsan kiadják a lemezt, hogy mehessenek turnézni. Olyan albumokat akarok csinálni, hogy a rajongók hat hónap vagy egy év múlva is találjanak benne új dolgokat.”

Egyelőre azonban turnézik a csapat, úgyhogy az új album semmiképpen sem jelenik meg 2020 előtt, de ezeket a nyilatkozatokat olvasva érdemes várni rá.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: