Nem lehet szépíteni: szomorú katalizátora van a brit Architects új lemezének, ugyanis a friss dalcsokrot a banda gitárosának halála formálta véglegesre. Tom Searle zenésztársai – élükön testvérével, a dobok mögött ülő Dannel – azonban viszik tovább a fáklyát, ahogy azt Tom is szerette volna.

Architects – A gyászból táplálkozik új albumuk

Súlyos veszteség érte őket

Nehéz éveken van túl a brit Architects, ugyanis hiába jelent meg 2016 tavaszán a nagy sikernek örvendő All Our Gods Have Abandoned Us című lemezük, nem sok okuk volt az örömre. Mindennek oka, hogy a banda alapító gitárosa, Tom Searle ugyanezen év augusztusában elhunyt. A gitáros fiatalon, 28 évesen hagyta itt a földi létet, melyből hármat a gyilkos kórral, a rákkal való küzdelem emésztett fel. Nem csoda, hogy testvére, Dan Searle dobos nehezen tudott kikecmeregni a gyászból.

„A Tom halála utáni első hónapokban egyszerűen nem törődtem a dologgal, nagyon boldogtalan, valamint aggodalommal teli voltam. Egyszerűen figyelmen kívül hagytam a dolgot és megpróbáltam megbirkózni vele. Azonban tudtam, hogy egy bizonyos ponton tanulnom kell ebből. Ez olyan, mint amikor időnként megkérdezed magad, hogy mi az, ami maradt. Ezek pedig lehetnek a barátok, de találnunk kell valamit. Végső soron két lehetőség volt: az önsajnálat, valamint az abban való hit, hogy a világ egy borzalmas hely, ami diadalmaskodik fölötted, vagy engedni, hogy mindez inspiráljon, hogy egy olyan életet élj, amit Tom is szerette volna, hogy éljünk.”

Dan és a banda pedig az utóbbit választotta, és viszik tovább az Architects zászlaját szerte a világban.

„A fájdalomban is van érték”

A zenekar felállása a koncerteken már bizonyító Josh Middletonnal lett ismét teljes, és vele készült az új lemez, a Holy Hell is. Dan a gyász ellenére mindenképpen szeretett volna valami pozitívat is üzenni a rajongóknak az új albumon, úgyhogy ügyelt arra, hogy a feloldozás ne maradjon el a sztori végén.

„Nagyon aggódtam amiatt, hogy az emberek az album elkeseredett hangulatát fogják magukkal vinni. Egy bizonyos fokú felelősséget éreztem, hogy megmutassam a fényt az alagút végén azoknak az embereknek, akik szörnyű élményeken mennek keresztül. Összességében számomra a Holy Hell a fájdalomról szól, arról, hogyan dolgozzuk fel, hogyan birkózzunk meg, és hogyan éljünk vele. A fájdalomban is van érték: ahol tanulunk, ott fejlődünk.”

Az album november 9-én jelenik meg az Epitaph Recordsnál, és természetesen turnéra is viszi a gárda annak rendje és módja szerint. Szerencsére a körút a sógorokhoz is benéz, úgyhogy 2019. január 29-én a bécsi Gasometerbe megyünk, hogy meglessük a bandát. Kattints IDE és gyere velünk te is!

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: