Botrányos fellépések, sokatmondó tweetek, új album – csak pár dolog a sorban, ami mostanában Marilyn Mansonnal, az (ex?)-Antikrisztus Szupersztárral történt. Utánajártunk, milyen momentumok voltak az énekes elmúlt egy évében és a legfontosabbakat összeírtuk ebben a cikkben, sorrendre való tekintet nélkül. Marilyn Manson gyorstalpaló, 2017-2018 edition.

Marilyn Manson – Mivel telt a botrányhős elmúlt egy éve?

Megjelent a legújabb lemeze

A Heaven Upside Down című legújabb Manson album 2017 októberében jelent meg és abszolút pozitív fogadtatása volt. A 2015-ös The Pale Emperor folytatása kicsit mintha visszatért volna a gyökerekhez, mindenesetre az biztos, hogy az énekesnek ez volt a terve: azt mondta, nem hasonlít az anyag a legutóbbi lemezre, sokkal inkább az Antichrist Superstar és a Mechanical Animals hangulatára hajaz. Mi imádtuk!

Kitiltották a Coachelláról, mégis fellépett

Az X Japan nevű japán metálcsapat hívta meg Mansont a híres californiai fesztiválra, hogy előadjon egy meglepetésszámot a bandával. Az énekes pár nappal a buli előtt tweetelte:

„Sosem gondoltam volna, hogy egy olyan fesztiválon fogok játszani, ahonnan kitiltottak. De… Yoshiki meghívott, hogy lépjek fel az XJAPAN-nel. Ezt nem akarod kihagyni.”

Manson a banda alapítójával közösen adta elő a Sweet Dreamst; Yoshiki zongorán kísérte. Hogy miért tiltották ki a Coachelláról, azt homály fedi, de biztos jó okuk volt rá… vagy ezzel akarta erősíteni Manson a botrányhős-imidzset?

Marilyn Manson – Mivel telt a botrányhős elmúlt egy éve?

Így kommentálta Charles Manson halálát

A Manson család nevű csoport vezetőjeként elhíresült szektavezér – énekes – zenész 83 éves volt, amikor egy californiai kórházban természetes halált halt 2017 novemberében. Mint azt a legtöbb rajongó tudja, a Marilyn Manson művésznév egyik felét a híres bűnöző inspirálta, így a shockrockert megérintette a hír. A Twitter oldalán reagált: tweetelt egy hamis Life magazin borítót Charles képével, csakhogy a Life felirat helyett a Lie (=hazugság) virított rajta. Alá belinkelte a Sick City című Charles Manson dal általa készített feldolgozását is.

Rászakadt egy színpadi díszlet

2017 szeptemberében Mansonnak le kellett mondania pár koncertet, mert a New York-i Hammerstein Ballroomban koncert közben ráesett egy színpadi kellék, ami miatt azonnal kórházba került. Éppen a Sweet Dreams című feldolgozást játszották, amikor az énekes elkezdett a színpadon felállított díszletre felmászni, ami végül összedőlt és ráesett. Két hét kényszerpihenő után azonban visszatért és október 15-én már Texasban koncertezett.

Marilyn Manson – Mivel telt a botrányhős elmúlt egy éve?

Felszólalt a #metoo kampány kapcsán

Manson volt menyasszonya, Rose McGowan sokak mellett szintén szexuális zaklatással vádolta a hollywoodi filmproducert, Harvey Weinsteint. Ennek kapcsán a média egyből rohant Mansonhoz, hogy nyilatkozzon az esetről.

„Nem vagyok meglepve, de nem igazán tudtam sokat erről, amikor vele voltam” – mondta az énekes. – „Amikor valaki elkezd panaszkodni valamiről, ami történt, és ami kevésbé tűnik komolynak, mint egy szexuális bántalmazás, azt gondolom, az sértő azokra az emberekre nézve, akiket tényleg bántalmaztak szexuálisan. És feldühít, amikor valaki azt mondja, ’Valaki adott nekem egy illetlen ajándékot’. Az nem ugyanaz, mintha bántanak valakit.”

Marilyn Manson – Mivel telt a botrányhős elmúlt egy éve?

Manson hosszasan fejtegette az álláspontját a témával kapcsolatban, majd arra a következtetésre jutott, hogy akit bántanak, annak a rendőrséghez kéne mennie, nem a médiához.

„A rendőrségnek kéne mondaniuk, nem a médiának. Én ezt tenném. Úgy gondolom, a világnak egyensúlyt kéne teremtenie abban, hogy hogyan kezeli ezeket a szituációkat. Nem mondom, hogy nem értek egyet azzal, ahogy a volt menyasszonyom kezeli ezt, én csak az egész hógolyó effektussal nem értek egyet, ami történt utána. Ez egy csomó életet tényleg tönkretehet, amiknek nem lenne szükséges tönkremenniük.”

Marilyn Manson – Mivel telt a botrányhős elmúlt egy éve?

Lehet, hogy beveszi a bandába Johnny Deppet

2018 januárjában Manson azt mondta, hogy Johnny Depp ”gondolkozik” azon, hogy beszálljon gitározni a bandába. Azt tudjuk, hogy a színész jóban van Mansonnal és többször is álltak már a színpadon együtt – sőt, még a Heaven Upside Down két számának videoklipjében is szerepel Depp – de jó kérdés, hogy bevállalja-e az így is zsúfolt teendői mellé. Depp nem csak színészként teljesít, de mellette még arra is van ideje, hogy a hobbijának, a zenélésnek éljen: Alice Coopert és Joe Perryt kiegészítve a Hollywood Vampires nevű zenekarban gitározik.

Fellép a Nova Rockon

A 2018-as Nova Rock fesztivál első napjának legnagyobb durranása kétségkívül Manson lesz. Legutóbb 2012-ben lépett volna fel a nickelsdorfi fesztivál kisebb színpadán, – a nagyobbat befoglalta ugyanabban az időpontban a Linkin Park – de a rossz idő miatt elmaradt a koncert, úgyhogy igencsak kiéheztette a közönséget az elmúlt 6 évben. Mi biztosan ott leszünk a koncerten! Velünk tartasz?

Olvasd el korábbi cikkeinket is Mansonról! 

Marilyn Manson – Mivel telt a botrányhős elmúlt egy éve?

Forrás: nme.com, blabbermouth.net, loudersound.com, nme.com/news, blabbermouth.net/marilynmanson


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: