Továbbra is lendületben az Alice In Chains, pedig tavaly jelent meg új lemezük, vagyis már jó ideje csak a koncertezésre koncentrálnak. Látszólag, ugyanis a háttérben mindig történik valami, ezúttal például frontemberük, William DuVall készít egy szólóalbumot.

Alice In Chains – William DuVall szólóban is bőven megállja a helyét

Sosem tervezték a befejezést

Legutóbb az Alice In Chains Grammy-esélyeit is felhoztuk írásunkban, azonban a csapatnak nem sikerült bezsebelnie a nívós elismerést. Természetesen magának a jelölésnek is nagyon örülnek és egyáltalán nem búslakodtak amiatt, hogy lemaradtak a kitüntetésről, sőt. Ahogy írtuk, egy sci-fi filmsorozat készítésébe fogtak, aminek időközben lepörgött az utolsó fejezete, a rajongók pedig egyenesen imádták.

Volt is miért, hiszen remek dalokra épül a mozi, a banda harmadik William DuVall-lal készült albuma ugyanis hasít. Nemrég egyébként Lars Ulrich, a Metallica dobosa egy rádiós interjúban kérdezte a banda főnökét, Jarry Cantrell gitárost arról az időszakról, amikor döntést kellett hozniuk új énekesükkel kapcsolatban. Állítása szerint volt miről elgondolkodni és egyáltalán nem volt tervben William leigazolása, azonban végül minden úgy alakult, hogy ő lett a megfelelő döntés, a leállás pedig szóba sem került.

„Nem tudtuk, hogy mit csináltunk abban az időszakban, ugyanis felkértük egy csomó barátunkat, hogy játszanak velünk, mint mondjuk Phil Anselmót, Ann Wilsont és Williamet is. Barátokként koncerteztünk, énekeltek néhány dalt. Mielőtt William a képbe került, át kellett ezt gondolnunk. Ez a mi életünk, mi kreáltuk ezt a dolgot és csak azért, mert a barátunk nincs már itt, az nem jelenti azt, hogy ez a dolog nem létezik többé és nem szól az emberekhez. Ez még mindig a mi művünk és nincs semmi, ami miatt szégyellni kellene magunkat.”

Csak egy szál gitár, semmi más

William pedig remek munkát végzett és most azt is megmutatja, hogy mire képes önállóan, 2019. október 4-én ugyanis megjelenik első szólóalbuma One Alone címmel. A névválasztás nem véletlen, ugyanis azon felül, hogy már nincs mögötte a legendás grunge alakulat, a zenei szerkezet is leegyszerűsödött, ugyanis csak egy szál gitárral állt neki a felvételeknek.

„Három album és számtalan világkörüli turnéval a hátam a mögött az Alice In Chainsszel, valamint a Giraffe Tongue Orchestra-lemez és természetesen a lemezek és turnék után a Comes With The Fall-lal, úgy éreztem, hogy szükség van arra, hogy visszabontsunk mindent az alapokig. Ez az album szigorúan egy énekes és egy gitáros. Felfedi a gyökereit annak, hogy ki vagyok én, mint énekes, gitáros és dalszerző.”

Az eddig hallottak pedig nagyon ígéretesek, várjuk, hogy milyen lesz az új lemez! Ha pedig a srácok – akár együtt, akár szólóban – Európába tévednek, akkor mindenképpen szólunk, hiszen hatalmas formában vannak, érdemes lenne megnézni őket élőben is.

*

Forrás: consequenceofsound.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: