Nem pihen a hard rock egyik ikonikus zenekara, a Def Leppard. A brit zenekar akár új albumot is kiadhat 2019-ben, azonban a szóban forgó esztendő leginkább azért lesz emlékezetes a rajongóknak, mert a csapat bekerül a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Def Leppard – 2019 nagy év lesz számukra

A rock and roll halhatatlanjai lesznek

2015-ben jelentkezett legutóbb albummal a brit Def Leppard. A rockzene egyik ikonikus bandája akkor hét éves szünetet szakított meg saját névre keresztelt anyagával, mely végül vegyes értékeléseket kapott. Azonban a csapat mindenképpen megsüvegelendő teljesítménye miatt, mert szégyenkeznie nem kell a lemez miatt.

Azóta sok minden történt a banda háza táján, melyek közül a legfontosabb mindenképpen a Rock And Roll Hall Of Fame-be való beválasztásuk. A rock halhatatlanjai közé 2019-ben iktatják be a csapatot, méghozzá a jelenlegi felállással, de természetesen az 1991-ben elhunyt Steve Clark gitáros, valamint az első két album után kirúgott Pete Willis is bekerül a dicsőségcsarnokba.

„A Rock And Roll Hall Of Fame-be való beiktatásunk olyan nemesi osztályba emeli a Def Leppardot, amit mindig is nagyra értékeltünk és csodáltunk. Alig várjuk az ünnepséget!”

Azt egyelőre nem tudni, hogy Pete Willis együtt zenél-e a csapattal a gálán, de Joe Elliotték szívesen látják, ha szeretne csatlakozni.

„Még nem gondolkodtam rajta, de nem hinném, hogy játszanánk valamit is olyan régről. […] Vele játszani talán kicsit furcsa lenne, de miért ne jöhetne, ha szeretne? Szívesen látjuk!”

Elképzelhető egy új lemez 2019-re

Mivel a zenekar legutóbbi két lemeze között elég hosszú idő telt el, így nem tudni, hogy 2019-ben megörvendezteti-e a rajongóit a csapat egy új anyaggal. Ráadásul elég húzós éve volt a bandának 2018-ban, amit már Vivian Campbell gitáros is előre látott hónapokkal ezelőtt.

„Nos, tudod, mi mindig írunk dalokat külön-külön. Szóval, ha úgy döntünk jövő héten, hogy bemegyünk a stúdióba, rengeteg ötletünk lenne a kezdéshez. Még nem beszéltünk róla hivatalosan, de ebben az évben nagyon kemény menetrendje van a zenekarnak.”

Phil Collen gitáros is csak mellébeszélt az új anyagot illetően egy friss interjúban, úgyhogy nem érdemes teljesen beleélnünk magunkat a dologba, azonban a nemrég megjelent válogatáslemez, a The Story So Far – The Best Of némi vigaszt nyújthat. Főleg úgy, hogy helyet kapott rajta egy Depeche Mode-feldolgozás, a Personal Jesus is, sőt egy karácsonyi dalt is készített a banda We All Need Christmas címmel. Szóval van mit hallgatni, és meglátjuk, mit hoz a következő év. De ne aggódj, ha bármi fontos történik, mi szólunk neked!

*

Forrás: ultimateclassicrock.com, loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: