Rászedték az egész metalszakmát M.Shadowsék, ugyanis legfrissebb albumuk nem az előzetesen beharangozott néven és időben jelent meg. Ennek ellenére a dolognak van pozitív oldala is, hiszen meglepetésként érte a rajongókat, hogy hamarabb jött a lemez, ami az eddigi véleményeket figyelembe véve az Avenged Sevenfold egyik legmegosztóbb alkotása lett.

Avenged Sevenfold – Meglepték az egész világot

Maratoni hosszúságú dalok, vegyes fogadtatás

Voltaic Oceansről és december 9-ről harsogott a rocksajtó, amikor az Avenged Sevenfold új lemezéről esett szó. Azonban a srácok hamar lehűtötték a kedélyeket, október 27-én ugyanis néhány terjesztőhöz már megérkezett a kaliforniai csapat új albumának fizikai változata, amin a The Stage cím szerepelt.

Mindez azt jelentette, hogy az előzetesként kiadott maratoni hosszúságú dal lett a címadó, ami nyolc és fél percen át döngeti a hallójáratainkat.

A ’80-as éveket idéző prog-rockos elemekkel teletűzdelt tétel talán nem a legjobb felvezető lett az albumhoz, hiszen már az elején szétszakította a rajongótábort. Erre rátett még egy lapáttal a nem sokkal ezután kiszivárgott dallista, amiből kiderült, hogy egy őrületes hosszúságú, 16 perces is számot is összekalapáltak M.Shadowsék az új dobos, Brooks Wackerman segítségével.

A megjelenést egy különleges koncerttel ünnepelte a zenekar az október 28-át megelőző éjszakán, a Capitol Records Tower tetején.

A meglepetések tömkelege után megszólalt a banda is, az frontember egyszerűen így magyarázta a derült égből villámcsapásként érkező The Stage című lemezt:

„Mindenki más elszórja a morzsákat azzal, hogy 4-5 dalt elérhetővé tesznek a megjelenés előtt, azonban ez elveszi a lemez titokzatosságát, azonban most 2016-ot írunk, amikor az emberek figyelmét nehéz hosszú ideig fenntartani. Kinek van ideje 3-4 hónapig készülni valamire?”

Őrületes bécsi koncert közeleg

Hogy a meglepetés hatására vagy az első véleményeket figyelembe véve, a lemez kissé túlagyalt, túlnyújtott és nehezen körbehatárolható stílusa miatt nyitott „csak” a negyedik helyen a Billboard-listán a The Stage, azt nem tudni.

Az viszont biztos, hogy sok zenekar kifejezetten örülne, ha az első héten 72 ezer eladott példánnyal büszkélkedhetne, kizárólag az Államokban. Nyilván az A7X fiai sem szomorkodnak, hiszen a zeneipar jelenlegi helyzetét látva dicséretes dolog ennyi lemezt eladni ilyen rövid idő alatt!

Avenged Sevenfold – Meglepték az egész világot

Az örömbe azonban egy kis üröm is vegyült, ugyanis kiderült, hogy korábbi kiadójukkal való nézeteltérésük csak 2017-ben kerül bíróság elé. Előtte azonban a Warner egy válogatáslemezt ad ki The Best of 2005-2013 címmel, hogy ezzel is enyhítsék az őket ért károkat, amiről korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

A válogatáson a csapat legjobb dalain kívül pár feldolgozás és két játékhoz írt zene is helyet kap majd.

Avenged Sevenfold – Meglepték az egész világot

És, hogy a The Stage dalai milyen energiaszinten dörrenek meg élőben, azt hamarosan Te is letesztelheted, mivel M.Shadowsék 2017 elején turnéra indulnak, amivel Bécsbe, a Wiener Stadthalléba is eljönnek.

A bulin az grayslake-i Chevelle nyit, akik 2016 nyarán tettek le egy veretes albumot The North Corridor címen, majd a David Draiman vezette chicagói Disturbed hergeli tovább a hangulatot. A srácok 2015-ös visszatérése az Immortalized lemezzel parádésra sikerült, így aligha tudnánk ennél jobb csomagot elképzelni az Avenged Sevenfold elé a hamarosan startoló turnéra.

*

Forrás: http://www.blabbermouth.net/news/avenged-sevenfold-to-release-the-best-of-2005-2013-compilation/, http://www.blabbermouth.net/news/avenged-sevenfold-the-stage-first-week-sales-are-less-than-half-those-of-hail-to-the-king/, http://www.blabbermouth.net/news/avenged-sevenfold-new-album-will-be-called-the-stage-and-it-will-arrive-this-friday/

Érdekel az A7X februári bécsi bulija? Tarts velünk! Nálunk a koncertjegyed is megveheted az utazásod mellé, így nem kell foglalkoznod azzal sem, hogyan juss ki a koncertre, és hogyan jössz haza utána. Ráadásul már út közben az estére hangolódunk, a többi, hozzád hasonló A7X rajongóval együtt! Ugye, milyen jól hangzik? Kattints IDE a részletekért!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: