Hosszú idő után új albummal jelentkezik a Jared Leto vezette 30 Seconds To Mars. A Las Vegas-i srácok elég sikeres időszakon vannak túl, és akkor még nem is említettük a frontembert, aki köztudottan igen jól pörög a színészet terén is. A zenekar már némi hallgatnivalót is megosztott az új anyagról, ami feltehetőleg a 2018 tavaszán induló európai turné előtt jelenik majd meg.

30 Seconds To Mars – Már az új lemezzel jönnek Bécsbe

Négy évet kellett várni az első új dalra

Nem is olyan rég szépen sorba vettük, hogy mivel töltötte az elmúlt éveket a 30 Seconds To Mars, ugyanis a 2013-as Love, Lust, Faith And Dreams óta nem nagyon hallottunk felőlük, csak a turnék és Jared Leto filmszerepei kapcsán. Persze aggódni nem kell, hiszen mindez azért volt így, mert a banda új lemezre készül, mely hamarosan a rajongókhoz is eljut majd.

A Muse-zal lenyomott turné után a banda ismét az album körül sertepertél, Jared pedig már a mozikban feszít a Szárnyas fejvadász 2049-ben, ahol nem kisebb hírességgel osztja meg a vásznat, mint Harrison Ford. A film még csak rövid ideje van műsoron, de már most igen jó visszhangja van.

30 Seconds To Mars – Már az új lemezzel jönnek Bécsbe

A csapat lemezére visszatérve, egy új dalt már bemutatott a Las Vegas-i trió, méghozzá nyár végén, ami Walk On Water címmel jutott el a rajongókhoz.

„Négy hosszú év, több száz nap, több ezer óra, milliónyi másodperc után végre sikerült befejeznünk egy átkozott dalt. Aki úgy gondolta, hogy hamarosan jön, annak itt van most. Az úttörő nanotechnológia, a chatbotok és az önműködő zenei szoftverek segítségével kicibáltunk szívünk hideg, sötét sarkából egy dalhoz hasonló dolgot.”

A dalhoz készített klipben Jaredék azokat a felvételeket használták fel, melyeket egy felhívás keretén belül kaptak a rajongóktól július 4-vel, a függetlenség napjával kapcsolatban. A képek és videók segítségével egy klipen megörökítették az Egyesült Államok egy napját, méghozzá mind az ötven államból, a csapat híveinek különböző szemszögéből.

30 Seconds To Mars – Már az új lemezzel jönnek Bécsbe

2018 tavaszán Bécsben koncerteznek

A néha politikai húrokat is megpendítő dal a zenekar új albumának előfutára, ami valószínűleg még 2018 tavasza előtt megjelenik, ugyanis 2018 márciusában európai turnéra indul a 30 Seconds To Mars, amihez mondanunk sem kell, hogy egy új lemez nagyon jól dukálna.

„Alig várjuk, hogy ismét útra keljünk, és nem is lehetnénk büszkébbek, hogy megoszthatjuk veletek az első kislemezdalt az új albumról. És igen, négy évig dolgoztunk rajta. Legutóbb, amikor lemezzel jelentkeztünk, még nem voltak önjáró autók, fidget spinnerek, Trump elnök még csak az az ürge volt a The Apprentice-ben, és még Havas Jon sem halt meg.”

A drámai felvezetés és Jared hosszú szakálla ellenére még közel sem járt el a srácok felett az idő, erről pedig hamarosan élőben is megbizonyosodhatunk, ugyanis a zenekar 2018. április 17-én a bécsi Stadthalléban koncertezik. Talán mondanunk sem kell, hogy mi ott leszünk, így a kérdés már csak az, hogy te is velünk tartasz-e? Ha igen, akkor kattints IDE!

*

Forrás: nme.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: