Talán nem túlzó a címben olvasható kijelentés, hiszen a W.E.T. szupergroup (igen, már megint ez a meghatározás) olyan remek rockbandák nyomán alakult, mint a Work Of Art, az Eclipse és a Talisman. A névre tehát magyarázatot is adtunk, de a zene több izgalmat hordoz, hiszen pontosan ezen bandák tagjai fogtak össze tíz éve, hogy megalkossák a tökéletes dallamos rock bandát, amit e föld valaha a hátán hordott.

W.E.T. – A tökéletes dallamos rock banda

Sosem turnéznak

Utazásunk 2008-ban kezdődik, amikor is az aranytorkú Jeff Scott Soto, a hihetetlen dallamokat kovácsoló Erik Mårtensson és a hasonló téren nem kisebb kvalitásokkal rendelkező Robert Säll összefogott W.E.T. név alatt. A csapat nagyon jó arányokkal keverte be zenéjét, merítettek a Work Of Art mesterien kimunkált AOR felhőiből, az Eclipse karcosságából és Soto révén Talisman sodró hard rockjából. A csapatból természetesen nem maradhatott ki az Eclipse gitárosa, Magnus Henriksson, valamint Robban Bäck, aki már a Mustaschban püföli a bőrőket.

A csapat 2009-ben egy remek debütlemezzel robbant be, melyen olyan slágerek találhatóak, mint a nyitó duó, az Invincible és a One Love. Ezt pár év szünet követte, majd gyors egymásutánban kijött a semmivel sem gyengébb Rise Up, valamint a Live In Stockholm koncertlemez, ami egy olyan pillanatot örökít meg, mely nem túl gyakori a srácok életében, méghozzá a közös koncertet.

„Ez nem egy turnézó zenekar, és nem jövünk össze olyan dolgokat csinálni, mint általában a bandák szoktak. Ezért volt csak egy maroknyi koncertünk eddig. Tulajdonképpen sosem volt turnénk, mivel ez három teljesen különböző zenekar, és mindig nagyon elfoglaltak vagyunk. Erik Mårtensson pedig ugyanolyan rossz, mint én, ugyanis jó pár bandának a tagja, és mindig producerkedik, ír, szóval egyik dologról a másikra ugrik. Igazából sosem próbáltunk meg úgy csinálni a dolgainkat, mint egy rendes zenekar.”

Az eddigi legjobb lemezüket adják ki öt év után

A nagy elfoglaltságnak ezután megint az lett az eredménye, hogy pár évre félrevonultak a fiúk és saját dolgaikra fókuszáltak. Erik természetesen Eclipse-albumokat és jó pár produceri feladatot magára vállalt. Soto saját névre keresztelt bandájával villantott, majd szólólemezt is készített, ráadásul jó pár komoly albumon is vendégszerepelt. A Work Of Art is leszállított egy lemezt az elmúlt öt év alatt, úgyhogy ismét itt az ideje, hogy a tagok a W.E.T.-re koncentráljanak.

Az új lemez pedig 2018. március 23-án jelenik meg (természetesen) a dallamos zenék fellegváránál, a Frontiers Musicnál. A kiadó főnöke, Serafino Perugino annyira lelkes a csapat harmadik lemezével kapcsolatban, hogy egyenesen „a kiadó történetének egyik legjobb lemezének” titulálta az Earthrage névre keresztelt dallamcsokrot. Az eddig hallott pedig mind alátámasztják kijelentését, sőt Mårtenssonét is.

„Produkciós szempontból mindenképpen ez az eddigi legjobban megdörrenő W.E.T.-album. Számomra ez egy hatalmas fejlődés, minden, amit az elmúlt tíz év alatt tanultam a különböző produkciókból, azt most beletettem ebbe a projektbe.”

Az új lemez tehát a kanyarban van, és ki tudja, lehet, hogy meggondolják magukat a srácok és mégis lezavarnak egyszer egy turnét, amiből reméljük, mi sem maradunk ki.

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: