25 éves a W.A.S.P. egyik legjobbnak tartott lemeze, a The Crimson Idol. Blackie-ék a lemezt már többször is megünnepelték, most azonban huszonötödik életévéhez ért az anyag, így sokkal nagyobb feneket kerítenek a jubileumnak, aminek alkalmából felújítva is eljuttatják a rajongókhoz az albumot.

W.A.S.P. – Ismét a The Crimson Idolt ünneplik

Remek zenészekkel készült a csapat első konceptlemeze

2015-ben adott ki legutóbb lemezt a Los Angeles-i W.A.S.P., akik a ’80-as években sokakat megérintettek shock rockba csomagolt dallamos tételeikkel. A Golgotha egy ízig-vérig W.A.S.P.-anyag lett és méltó visszatérés hat év ínséges várakozás után. Blackie-ék 2017-re azonban ünnepi hangulattal fordultak, mivel 1992-ben kiadott The Crimson Idol lemezük 25 éves lett.

A Chris Holmes gitáros nélkül készült első albumra több vendéget is meghívott Lawless mester, ugyanis a banda a kezdeti sikerek után kissé szétesett, így a Quiet Riotból ismerős Frankie Banali dobos és később a Whitesnake sorait is erősítő Doug Aldrich is megfordult a lemezen (őt igaz hivatalosan nem tüntették fel a lemezborítón), és akkor még nem is említettük az elsősorban a KISS-es stúdiómunkái miatt híressé vált Bob Kulickot.

A The Crimson Idol egyébként a csapat első konceptalbuma (eredetileg a frontember szólólemezének készült), mely Jonathan Steelről szól, aki családjának kvázi fekete báránya. A szülők által nem favorizált gyermek először alkoholba és drogokba fojtotta bánatát, majd egy gitárt meglátva eldöntötte, hogy rocksztár lesz. A sztori azonban szomorú véget ért, ugyanis amikor szüleivel megpróbálta rendezni viszonyát, ők letagadták, hogy lenne gyermekük, Jonathan pedig keserűségében saját gitárjának húrjaival akasztotta fel magát koncertjén.

W.A.S.P. – Ismét a The Crimson Idolt ünneplik

Bécsben is ünnepelnek

Az album több alkalommal is megélt ünnepi turnékat és újrakiadást is, azonban a 2017-es kör más, mivel a koncertek első felében a teljes lemezt eljátsszák, sőt három olyan dalt is beillesztenek a programba, melyek eredetileg nem kerültek fel az albumra, azonban szintén 25 évvel ezelőtt íródtak. A bulik második felében pedig a csapat legnagyobb slágereiből lesz egy válogatás a rajongók nagy örömére. A The Crimson Idol újrakiadása Blu-ray, DVD, CD és bakelit változatban lesz elérhető, továbbá a sztorihoz készült 50 perces filmet is hozzácsapják a csomaghoz, most először.

A koncerteken új dobossal, a brazil Aquiles Priesterrel nyomul a gárda, aki olyan csapatokban fordult meg korábban, mint az Angra vagy Primal Fear, így nem okoz neki gondot, hogy maximális precizitással odategyen minden ritmusképletet a helyére. Előzenekarként pedig a frissen alakult Beast In Blacket igazolták le Blackie-ék, melynek vezére a finn Anton Kabanen gitáros, aki remek zenészekkel vette magát körbe Battle Beastből való távozása után. A bandában ráadásul magyar érdekeltség is van a Wisdom bőgőse, Molnár Máté révén.

A magyar rajongóknak kifejezetten jó hír, hogy november 26-án Bécsben, az Arénában is megünnepli a W.A.S.P. a negyedévszázados albumot, mely anno új löketet adott a zenekarnak Chris Holmes távozása után.

*

Forrás: waspnation.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: