Sokan talán bele sem gondoltak, hogy mi lesz akkor, ha a KISS is visszavonulót fúj, most azonban ízlelgethetjük a tényt: 2019-ben utolsó turnéjára indul a világ egyik legnagyobb rockbandája. Paul Stanley-ék azonban nem adják fel olyan könnyen, ugyanis évekig húzódhat a búcsú.

KISS – Elérkezett az út vége

„Nem leszünk képesek a 70-es éveinkben is ezt csinálni”

Nem is olyan régen, 2017 végén elemezgettük, hogy vajon mi lehet a következő lépés a KISS számára. Tudjuk, hogy a minden hájjal megkent Gene Simmons üzletileg zseniális, így annak ellenére, hogy vannak új ötletei a csapatnak, szóba sem kerülhetett egy új album lehetősége, hiszen a zeneipar mai állapotában ez egy meg nem térülő befektetés volna.

Nem állítjuk, hogy ennek fényében döntött úgy a zenekar, hogy akkor inkább befejezi, de biztos, hogy volt némi köze hozzá ennek is. Azonban a visszavonulónak voltak előjelei, hiszen a banda pár éve, egészen pontosan 2000-ben már megpróbálta egyszer letenni a lantot, sikertelenül.

„A búcsúturné arra volt jó, hogy a farkunkat a lábunk közé kapva jöjjünk le a színpadról, miközben a maradék önbecsülésünket is elvesztettük. És világossá vált, hogy a rajongók nem akarják még, hogy elmenjünk.”

Továbbá Simmons szerint az a rengeteg kellék, ami az egész testükre nehezedik, nem feltétlenül könnyíti meg a dolgukat. És ha akarják, ha nem, egyszer mindenképpen véget kellett volna ennek vetni, addig, amíg bírják fizikailag.

„Mi vagyunk a legkeményebben dolgozó zenekar a show-bizniszben. Én több mint tizennyolc kilós, szegecsekkel díszített páncélt viselek minden este, és ebben a szerelésben, 18 centi vastag patacipőben tüzet köpök és repülök a levegőben. Így utólag okosabb lett volna úgy tenni, mint a U2 vagy a Stones, hordani valamilyen cipőt meg egy pólót, és máris kényelmesebb lenne az egész. Nem, nekünk a nehezebb utat kellett választani. Nem leszünk képesek a 70-es éveinkben is ezt csinálni.”

„Az eddigi legnagyobb show-val búcsúzunk az utolsó turnén”

Arra azonban talán senki sem gondolt, hogy erre ilyen hirtelen kerül sor, habár egy ideje már spekulálnak a rajongók, hiszen a banda 2017-ben levédette a The End Of The Road kifejezést. Végül 2018. szeptember 19-én Paul Stanley az America’s Got Talentben bejelentette, hogy 2019-ben elindul az utolsó turné.

„Ez lesz az utolsó turnénk, a legrobbanékonyabb, a legnagyobb show, amit valaha csináltunk. Emberek, akik szerettek minket: gyertek és nézzétek meg! Ha sosem láttál még bennünket, akkor itt az idő. Ez lesz az a show!”

A KISS az eddigi legnagyobb buliját ígéri a rajongóknak, mely egy nagy ünnep lesz, és biztos, hogy nem pár hónap alatt zajlik le.

„Mindaz, amit felépítettünk és meghódítottunk az elmúlt négy évtizedben, sosem történhetett volna meg annak a milliónyi embernek a részvétele nélkül, akik megtöltötték a klubokat, az arénákat és a stadionokat világszerte ezen évek alatt. Ez lesz a végső ünneplés azok számára, akik láttak minket, és az utolsó lehetőség azoknak, akik még nem. Az eddigi legnagyobb show-val búcsúzunk az utolsó turnén, és ugyanott megyünk ki, ahol bejöttünk, bocsánatkérés nélkül és megállíthatatlanul.”

Gene Simmons el is árulta, hogy a búcsúturné három évig zajlik majd, és a világ összes országába benéz. Ennek fényében pedig már alig várjuk a bejelentéseket, úgyhogy légy résen, mert ha lesz mit mondanunk egy esetleges hozzánk közeli koncertről, akkor mindenképpen szólunk neked.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: