Ugyan még javában turnézik 2015-ben megjelent Silence In The Snow című lemezével az amerikai Trivium zenekar, már készülnek következő dobásukra, ami az énekes-gitáros főnök, Matt Heafy szerint jövőre meg is jelenhet.

Trivium – Nincs leállás Matt Heafy zenekarában

Kevesebb hörgés, nagyobb siker?

2015 októberében jelent meg az orlandói Trivium hetedik stúdiólemeze, a Silence In The Snow, mellyel egyesek szerint nagyon populáris hangnemet ütött meg a banda.

Az album nyitánya ugyanakkor különleges, ráadásul nem a pihe-puha fellegekből érkezett, mivel a Snøfall című tételt a black/avantgarde metal jeles alakja, Ihsahn komponálta a srácoknak.

A Silence In The Snow dallamcentrikussága, és a hörgés/kiabálás háttérbe szorítása megosztotta a rajongókat, ennek ellenére sokan a Trivium egyik legjobb lemezének tartják, amivel igazán sikeres turnén van még jelenleg is a csapat.

A körúttal Magyarországra (első alkalommal!) is eljutottak a srácok, ahol a Barba Negra Track színpadát szántották fel energikus modern metaljukkal.

https://www.youtube.com/watch?v=770Y4qZ1YqY

A siker tehát folyamatosan körülveszi a floridai partokról érkező csapatot, ennek ellenére a banda főembere, Matt Heafy nemrég elárulta, hogy a kezdetekben egyszerűen szorongott a médiával és a rajongókkal való találkozástól:

„Amikor először indultunk el turnéra, folyamatosan szociális szorongásos zavarral küzdöttem. Ez ugyan nem volt klinikailag diagnosztizálva, azonban minden alkalommal tudtam, mivel kiborultam, ha a rajongókkal kellett találkozni.”

Trivium – Nincs leállás Matt Heafy zenekarában

Folyamatosan dolgoznak az új ötleteken

Bár még elég friss az új hallgatnivaló, de a fiúk úgy érzik, hogy változtatni kell a munkatempó menetén, így már javában dolgoznak az új dalokon, vagyis a turné pihenősebb szakaszaiban sem hagynak időt a lazításra.

„Egyszerűen nem akarunk addig várni, hogy ismét nekiüljünk új albumot írni, úgyhogy folyamatosan komponálunk megállás nélkül, mivel ez az, amit igazán szeretünk. Ennek köszönhetően már most van egy rakás anyagunk.”

Hogy a soron következő új anyag milyen szerepet játszik majd a banda további fejlődésében, azt jelenleg lehetetlen megmondani. Az viszont biztos, hogy már nem kell magukat pusztán csak azért a következő Metallicának hívniuk (ahogy azt tették 18 évesen), hogy lelombozzák a többi együttes önbizalmát.

„Amikor más csapatok meghallották ezt a kijelentést, csak annyit mondtak: Ki a fene ez a zenekar, akik magukat a következő Metallicának nevezik?”


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: