Hazánktól egy köpésnyire rendezik meg a Nova Rock fesztivált, ahol látszólag minden a Red Hot Chili Peppers körül forog, azonban a nyár kezdetén olyan neves előadók és zenekarok teszik tiszteletüket még a sógoroknál mint például a Korn, a Volbeat, a Twisted Sister vagy Alice Cooper.

Nova Rock 2016

Ezúttal 4 napig tart a buli

A magyar határtól alig 2 kilométerre fekvő Nickelsdorf (vagy magyarul: Miklóshalma) már 12. alkalommal ad otthont a Nova Rock fesztiválnak, mely történetében először idén 4 napon keresztül várja a rockzene szerelmeseit, június 9-12. között. Az esemény legnagyobb húzóbandája a Red Hot Chili Peppers, azonban a nagy nevek között felsorakozott a Jonathan Davis vezette Korn, az új lemezzel behajózó svéd vikingek, azaz az Amon Amarth, a kicsit módosult felállással büszkélkedő dán Volbeat, vagy a neves Los Angeles-i punkok, a The Offspring.

Nova Rock 2016 - Korn, Volbeat, Alice Cooper

Mindemellett olyan kultikus zenészek is érkeznek a szomszédba, mint Vincent Damon Furnier, ismertebb nevén Alice Cooper, aki 68 éves kora ellenére még mindig nyomja az ipart, ráadásul zenekarába nemrég egy virtuóz és csinos gitáros-szőkeséget igazolt le Nita Strauss személyében. Rajta kívül egy másik ikon, a Twisted Sister is fellép Nickelsdorfban, akik pályafutásuk lezárása miatt róják a köröket mostanság a nagyvilágban, ugyanis tavaly váratlanul elhunyt dobosuk, A.J. Pero. A zenekar így az egykori Dream Theater ütősévsel, a munkamániás Mike Portnoy-jal áll színpadra, úgyhogy a búcsú mindenképpen nagyot fog szólni.

Kicsi a bors, de erős

Azonban itt még közel sincs vége! Az osztrák fesztivál menüjében helyet kapó kisebb zenekarok sem szégyenkezhetnek, hiszen igazán magas minőséget képviselnek ők is. Ilyen például a walesi Bullet For My Valentine, akik energikus és remekül sikerült új lemezükkel, a Venommal érkeznek, de itt lesz a még keményebb talpalávalót biztosító Children Of Bodom, vagy ha már a súlyosságot említjük, a lengyel black metal horda, a Behemoth is zúz egyet Nergal vezetésével.

Nova Rock 2016Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek a gyomra nem bírja az ilyen vaskos muzsikákat, ugyanis lesz egészen kifinomult melódiákkal operáló progresszív metal a TesseracT előadásában, de a Dropkick Murphys személyében még egy vérbeli bulibanda is bekukkant a szomszédba, és akkor még nem is említettük a több év után feléledt Disturbedöt, akik ugyancsak nem hagyják ki a Nova Rockot. Hozzájuk hasonlóan ne maradj le te sem a 100 zenekart felvonultató nyárindító buliról, ugyanis biztos, hogy nagyon forró lesz a hangulat Nickelsdorfban.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: