Pár éve még úgy volt, hogy befejezi a Scorpions, aztán az ötvenéves jubileum alkalmából nemcsak egy veretes turnét, hanem egy új lemezt is összehoztak. A német hard rockerek ráadásul annyira lendületben vannak, hogy már a folytatáson törik a fejüket.

Scorpions – Hangolnak az új albumra

Nincs megállás, a Motörheadből merítettek új lendületet

Néhány évvel ezelőtt még nem fogadtunk volna nagy összeggel arra, hogy a Scorpions folytatja pályafutását, azonban a rajongók reakciója a 2015-ös Return To Forever lemezre, és a banda 50 éves jubileumi turnéja megváltoztatta a dolgokat. Menet közben azért megváltozott egy-két dolog, ugyanis James Kottak dobossal szakított a gárda a dubaji reptéren nyélbe ütött ámokfutása után, és 2016 őszén hivatalosan is a Motörhead egykori ritmusfelelőse. Mikkey Dee vette át a helyét.

„Forró üdvözlet Scorpions-rajongóknak, és nagyszerű találkozni az őrült, de csodás Motörhead-rajongókkal. Majdnem huszonöt évig játszottam testvéreimmel, Lemmyvel és Phillel, ez a dolog a jövőben mindig a játékom gerincét adja. Lemmy nagy tisztelettel volt a Scorpions iránt, biztos vagyok benne, büszke rá, hogy tovább tudtam lépni, méghozzá egy ilyen klasszikus bandával.”

A Motörhead-fúzió ráadásul annyira jól működik, hogy azóta élőben Phil Campbell is fellépett már a Scorpionsszal, nem kis vérnyomás-emelkedést okozva ezzel a rajongóknak.

A Scorpions a pár éve belengetett búcsú ellenére tehát nagyon lendületben van, 2017 novemberében ráadásul le is szállították első anyagukat Mikkey Dee dobossal, ami egy válogatáslemez volt Born To Touch Your Feelings – Best of Rock Ballads címmel. A kiadványon két új dal is helyet kapott, méghozzá az Always Be With You és a Melrose Avenue, melyek közül az előbbit Rudolf Schenker, míg az utóbbit Matthias Jabs jegyez.

„Egy jól megírt ballada egyenesen a rajongók szívébe talál. Ezek a számok mindig képesek arra, hogy érzelmeket váltsanak ki a hallgatóságból.”

Húzósabb új lemezt terveznek

Ez azonban sem a csapat, sem a rajongók éhségét nem csillapította, úgyhogy nem csoda, hogy mostanában már arról nyilatkoznak a zenekar tagjai, hogy új album írásába is bátran belefognának. Rudolf Schenker gitáros szerint már csak az ihlet hiányzik.

„Az inspirációra várunk, hogy egy új lemezt készíthessünk, mint azt a Metallica vagy a Judas Priest tette nemrég. El fog jönni a megfelelő idő.”

Klaus Meine énekes azért kicsit bővebben elemezte a helyzetet. Szerint jövőre mindenképpen bemennek a stúdióba, hogy meglássák, hányadán állnak az ötletekkel. Az viszont biztos, hogy karcosabb dalokkal fognak előrukkolni.

„Ha bevonulsz a stúdióba, azt kell érezned, hogy nagyszerű lemez van a zsebedben, jók a dalok és itt az idő, hogy ismét a legjobb formád hozd. Vagy legalábbis megpróbáld. Ennek az egésznek csak akkor van értelme, ha a bandában mindenki így érez és mindenki akarja ezt. A rajongók akarják, ebben biztosak vagyunk. Ha úgy érezzük, van annyi minden a tarsolyunkban, előbb-utóbb stúdióba fogunk vonulni és talán sokakat meg is lepünk majd! Mindenképpen a zenekar karcosabb oldalát akarjuk megmutatni.”

Bárhogy is alakul, mi mindenképpen értesítünk, úgyhogy nem árt résen lenned!

*

Forrás: ultimateclassicrock.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: