Két év után ismét visszatér Magyarországra az Iron Maiden, ezúttal abból az apropóból, hogy a tavaly megjelent The Book Of Souls című albumukat mutassák be a magyar rajongóknak. A turné néhány napja Európában vetette meg a lábát, és, ha lehet hinni a banda menedzserének, akkor egy olyan koncertre készülnek Sopronban a heavy metal legendái, amit egyszerűen nem szabad kihagyni.

Iron Maiden – Kihagyhatatlan turnén a brit heavy metal legendák

Féltávhoz érkezett a The Book Of Souls turnéja

Május végén landolt Európában az Ed Force One, vagyis az Iron Maiden Boeing 747-400-as gépe, ami tetemes mennyiségű felszerelést (mintegy 20 tonnát nyom a Maiden cucca) hordoz gyomrában, beleértve a csapat maja témájú színpadképét is, ami kifejezetten a The Book Of Souls lemezhez kapcsolódik. Az Ed Force One ez idáig 120.701 km-t tett meg és 43 országban járt az összes kontinenst átszelve, és, hogy még egy kis statisztikával bolondítsuk tovább a helyzetet: a banda, a személyzet és a kísérők összesen több mint 10 ezer üveg Trooper-sört (a Maiden hivatalos, saját itala) fogyasztottak el, valamint 6000 hotelszobát foglaltak el eddig, a körút feléhez érve.

Iron Maiden – Kihagyhatatlan turnén a brit heavy metal legendák

Az új album turnéja ezúttal olyan helyeken is járt, ahova korábban még nem sikerült eljutniuk Dickinsonéknak. Az El Salvador-i kormány szerint a banda első fellépése az eddigi legnagyobb szabású esemény volt az országban, ahol 25 ezer rajongó tette tiszteletét, de Kínában is tarolt a Maiden, bár itt több megszorítást is el kellett viselnie a csapatnak annak érdekében, hogy felcsendülhessenek az örökzöldek és az új dalok. Ezek közül talán legérdekesebb az volt, hogy a Powerslave népszerű „Tell me why I had to be a powerslave” sorát csak úgy énekelhette Bruce Dickinson, hogy „Tell me why I had to be a wicker man„.

Remek programmal, csúcsformában érkeznek Magyarországra

A koncertkörút állomásain eddig nagyjából ugyanazzal a műsorral lépett fel a banda, ami a következő volt:

If Eternity Should Fail, Speed of Light, Children of the Damned, Tears of a Clown, The Red and the Black, The Trooper, Powerslave, Death or Glory, The Book of Souls, Hallowed Be Thy Name, Fear of the Dark, Iron Maiden Ráadás: The Number of the Beast, Blood Brothers, Wasted Years

A program gerincét egyértelműen az új lemez dalai adják, így, aki még nem ismerkedett meg a The Book Of Souls-zal, annak van ideje a július 1-jei VOLT fesztiválos fellépésig pótolni ezt az elmaradását. Természetesen a régi klasszikusok sem maradhattak ki a programból, valamint a kultikus Number Of The Beast album örökzöldjei sem, melyek minden rocker pulzusszámát megemelik majd.

Az Iron Maiden menedzsere, Rod Smallwood is csak szuperlatívuszokban tud beszélni a csapat aktuális show-járól:

„A show valóban látványos, a banda pedig csúcsformában van, szóval eddig minden nagyszerűen működik. Eddig több mint félmillió rajongó látta az előadást, és a reakciók, valamint a kritikák mindenhol fenomenálisak voltak. Ez nem egy olyan rockkoncert, amit bárki is kihagyhat.”


Az Iron Maiden július 1-jei koncertjére a Todibusz is szervez utazást. Te is jössz? Kattints IDE és foglald le helyed a bulijáratra!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: